img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

Agenda
Dorpsbijeenkomst over energiebesparing in Ohé en Laak
15-9-2022 13:15

Ohé en Laak - 15 september 2022 - Coöperatie Duurzaam Maasgouw organiseert in samenwerking met gemeente Maasgouw op donderdag 29 september in Ohé en Laak een dorpsbijeenkomst over energiebesparing. In twee uur tijd worden allerlei onderwerpen besproken zoals woningisolatie, alternatieven voor aardgas en mogelijke subsidieregelingen. Op donderdag 6 oktober vindt een vervolgbijeenkomst plaats, waarin dieper wordt ingegaan op de mogelijkheden om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. 

Burlende edelherten spotten in Weerterbos met Limburgs Landschap
1-9-2022 12:15

Nederweert - 1 september 2022 - Van maandag 12 september tot en met zondag 9 oktober worden bijna dagelijks edelhertenexcursies naar het Weerterbos georganiseerd door het Limburgs Landschap. De herten worden de komende weken bronstig en dat laten ze merken. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen - het burlen - en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. U/Jij kunt getuige zijn van dit spectaculaire schouwspel. Er worden ochtendexcursies én avondexcursies georganiseerd.

IronDog Run 2022 in het Leudal
4-8-2022 11:58

Haelen - 4 augustus 2022 - Op donderdag 6 oktober wordt de derde editie van de IronDog Run georganiseerd in Haelen. De vorige twee edities werden gehouden in 2016 en 2019. Maximaal 70 speur- en surveillancehonden van politie en defensie zullen in deze derde editie strijden op een parcours van ca. 10 km om de snelste tijd. De Irondog Run ofwel diensthondenbiatlon is het officieus Nederlands Politiehonden kampioenschap.

Actief programma tijdens Week tegen Eenzaamheid bij Bibliocenter
17-9-2022 16:55

Midden-Limburg - 17 september 2022 - Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseert Bibliocenter in Heel, Heythuysen, Maasbracht, Nederweert en Weert diverse activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen en extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. In deze week staat ontmoeting en verbinding centraal! Op donderdagavond 6 oktober is er een Taalcafé in Heythuysen, zie hieronder. Iedereen is van harte welkom!

4e editie Buitenskamers Klassiek Muziekfestival in Roermond
22-9-2022 18:40

Roermond - 22 september 2022 - Van donderdag 6 tot en met zondag 9 oktober vindt voor de vierde keer het Buitenskamers Klassiek Muziekfestival plaats in Roermond. Vier dagen lang klassieke concerten op diverse locaties in Roermond. Het festival heeft als doel de krachten op het gebied van klassieke muziek in Midden-Limburg te bundelen, een groter publiek te bereiken en klassieke muziek meer onder de aandacht te brengen. 

Reisschema dorpscontactpersonen Maasgouw - oktober 2022
1-10-2022 10:30

Maasgouw - 1 oktober 2022 - Dorpscontactpersonen Wendy Rietra en haar nieuwe collega Audrey Wolters van de gemeente Maasgouw gaan ook in oktober weer op pad met de schakelkeet. Ze vormen de verbindingsschakel tussen de inwoners en de gemeente en nemen ideeën, initiatieven, zorgen of wensen van bewoners van Maasgouw mee terug het gemeentehuis in. Op donderdag 6 oktober staat de keet in Thorn, zie hieronder. 

Gezellige muziekavond met ‘De Troubadoers van Keyserbosch’ in Neer
1-10-2022 14:38

Neer - 1 oktober 2022 - Op zaterdag 8 oktober verzorgen Lei Houben en Gert Gielen, oftewel  ‘De Troubadoers van Keyserbosch' een gezellige muziekavond in café Sjengske (D’n Haammaeker) in Neer. Het muzikale duo zingt Limburgse en Nederlandse liedjes, maar ook Duitse, Engelse, Franse én Italiaanse. Liedjes vanaf de jaren ‘50/’60 van de vorige eeuw tot nú. Vooral liedjes, die bijna iedereen kent en kan meezingen. De toegang is gratis. 

Mega Boekenmarkt in Kelpen-Oler
3-10-2022 10:30

Kelpen-Oler - 3 oktober 2022 - Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober wordt in Kelpen-Oler de bekende Mega Boekenmarkt georganiseerd.  Deze Boekenmarkt staat bekend als de grootste, goedkoopste en best gesorteerde boekenmarkt in de regio. Er zijn tienduizenden boeken en strips verdeeld over ca. 60 categorieën. De opbrengst is voor de jeugdopleiding en -begeleiding van organisator muziekvereniging St. Liduina en het muziekonderwijs op de basisschool.

Brengvoorziening tuinafval in Baexem weer open
12-3-2022 10:00

Baexem - 12 maart 2022 - Van zaterdag 19 maart tot en met 26 november is de extra brengvoorziening tuinafval aan de Conenweg in Baexem weer elke zaterdag open. Inwoners van de gemeenten Leudal en Maasgouw kunnen daar hun tuinafval gratis kwijt en vermijden daardoor de drukte bij de milieuparken in Roggel en Maasbracht. De brengvoorziening is alleen bestemd voor huishoudelijk tuinafval van particulieren, maximaal 2 m3 per week op vertoon van de RD Maasland afvalpas!

Wandelen in het spoor van de turfsteker in De Groote Peel
25-9-2022 12:00

Ospel - 13 maart 2022 - Op zondag 9 oktober organiseert Staatsbosbeheer een Turfstekerstocht in De Groote Peel. Samen met een Peelgids wandel je over Peelbanen naar het hart van dit hoogveengebied. Daar ligt de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze excursie krijg je antwoord vragen over de Peel en zijn verleden. De wandeling heeft een lengte van ca. 7 km en duurt 2 - 2,5 uur.

Stadswandeling - Rampspoed over Roermond
24-9-2022 12:57

Roermond - 24 september 2022 - De geschiedenis van Roermond kent grote en kleine rampen die de stad troffen, waaronder twee grote stadsbranden. Wandel op zondagmiddag 9 oktober samen met de VVV-gidsen door Roermond en bezoek een aantal van deze rampplaatsen. Zo worden de verhalen over rampspoed en herstel levend gehouden. Deze stadwandeling staat geheel in het teken staat van de Maand van de Geschiedenis met het thema 'Wat een ramp!'.

45e Leudalrit RSV Haelen voor ruiters en menners
1-10-2022 09:55

Heythuysen - 1 oktober 2022 - UDPATE - Vanwege het slechte weer is de rit verplaatst van zondag 2 oktober naar zondag 9 oktober. Dan organiseert Ruitersportvereniging Haelen (RSV Haelen) voor de 45e keer een rit voor ruiters en menners. Het is inmiddels een traditie, dat op de eerste zondag van oktober een route door het mooie Leudal wordt uitgezet door het bosrijke Leudal van ca. 20 km, met de mogelijkheid deze via het knooppuntensysteem uit te breiden. 

Online informatiebijeenkomst voor mantelzorgers over Persoonsgebonden Budget
23-9-2022 19:31

Midden-Limburg - 23 september 2022 - De regionale Steunpunten Mantelzorg Midden- en Noord-Limburg bieden in samenwerking met Per Saldo op maandagavond 10 oktober een online voorlichtingsbijeenkomst aan voor mantelzorgers over het Persoons Gebonden Budget (PGB). Er wordt verteld over wat een persoonsgebonden budget (pgb) inhoudt, wat er in de praktijk bij komt kijken en welke mogelijkheden het kan bieden voor mantelzorgers en hun naasten. Deelname is gratis.  

VELT-Lezing 'Teeltplan en vruchtwisseling'
28-9-2022 19:23

Haelen - 28 september 2022 - VELT Leudal organiseert op maandagavond 10 oktober bij Bezoekerscentrum Leudal een lezing over hoe je een goed plan maakt voor je moestuin, een zogenaamd teeltplan. Een goed teeltplan houdt zoveel mogelijk rekening met de wensen van de groenten en verkleint de kans op ziektes en plagen. Mensen die een moestuin hebben of er graag eentje willen gaan aanleggen leren tijdens deze lezing hoe ze een goed teeltplan kunnen maken. 

Proef met gratis hondenpoepzakjes in Linne en Heel
11-7-2022 13:30

Heel/Linne - 11 juli 2022 - De gemeente Maasgouw start in Heel en Linne een proef met gratis hondenpoepzakjes om het baasjes van honden makkelijker te maken. De proef duurt drie maanden: van 11 juli tot 11 oktober. Na afloop bekijkt de gemeente of er minder overlast is van hondenpoep dan voorheen. Daarna wordt besloten of deze aanpak ook in de andere kernen van Maasgouw uitgevoerd gaat worden.

Gratis reanimatiecursus in Roggel
18-7-2022 17:53

Roggel - 18 juli 2022 - Op maandag 10 en 17 oktober wordt in Roggel een gratis reanimatiecursus gegeven, geschikt voor zowel beginners als herhalers. Iedereen die wil leren om te reanimeren en de AED (Automatische Externe Defibrillator) te gebruiken, mag zich hiervoor aanmelden. De cursus duurt één avond en sluit af met een erkend certificaat dat een geldigheidsduur heeft van twee jaar. Cursisten worden uitgenodigd om daarna deel te nemen aan Hartslagnu.nl (is niet verplicht).

Lezing - Plastic soep, ooit komt het op je bordje
30-9-2022 16:06

Weert - 30 september 2022 - Op dinsdag 11 oktober organiseert IVN Weert een lezing over de enorme hoeveelheid plastic afval in onze oceanen; er drijven 5 vuilnisbelten met kunststofafval. Deze “plastic soep” is een bedreiging voor al het leven in de oceanen. De lezing wordt gegeven door Arend Bolt. Hij is specialist afvalverwerking en -recycling en houdt zich al jarenlang bezig met deze problematiek. Hij vertelt over de gevolgen en bespreekt de laatste stand van verschillende oplossingsrichtingen. Entree is gratis.

Gratis informatiebijeenkomsten en workshop over geld en administratie in Maasgouw
26-9-2022 11:55

Heel/Maasbracht/Thorn - 26 september 2022 - Bibliocenter Maasgouw organiseert in oktober en november gratis toegankelijke informatiebijeenkomsten voor inwoners van de gemeente Maasgouw op het gebied van geldzaken. Er zijn informatiebijeenkomsten in Maasbracht en Heel over Kindertoeslagen en Veilig Internetbankieren. Er is een informatiebijeenkomst over Veilig Internetbankieren in Thorn en de workshop 'Waar blijft mijn geld?' in Maasbracht en Heel. Op dinsdagavond 11 oktober in Heel: Kindertoeslagen.

Cursus Engelse en Amerikaanse literatuur bij 't Paradies Roermond
18-9-2022 16:15

Roermond - 18 september 2022 - Van het humoristische How to be a Brit van George Mikes, via songteksten van de Sixties van Leonard Cohen en Bob Dylan, naar het autobiografische leven van Michelle Obama als vrouw van de president. Vanaf woensdagochtend 12 oktober verzorgt Rob Huver, voormalig docent Engels aan de Hogeschool Zuyd, een Nederlandstalige lezingencyclus van 6 lezingen op de woensdagochtend in MFC ’t Paradies in Roermond over populaire Britse en Amerikaanse literatuur. 

De Omwentelaars - Impactgesprek 'de Verborgen Impact'
29-9-2022 14:14

Roermond - 29 september 2022 - In de maand oktober organiseert de Groene Transformator een hele maand activiteiten rondom het thema duurzaamheid. In het kader van deze week hebben de Omwentaars woensdag 12 oktober een impactavond over de Verborgen Impact gepland. We hebben als Westerse consument veel meer impact dan we denken. Ontdek hoe het zit, zodat jij vijf keer zo effectief kunt verduurzamen als je dacht! 

Seniorvriendelijk Roermond organiseert Doe Mee weken
19-9-2022 13:52

Roermond - 19 september 2022 - Onder het motto ‘DOE MEE!’ organiseert Seniorvriendelijk Roermond diverse activiteiten voor senioren in Roermond. Van zaterdag 17 september tot en met woensdag 12 oktober kunnen senioren deelnemen aan meer dan 40 activiteiten op verschillende locaties in Roermond. De Doe Mee weken zijn geïnspireerd door de landelijke Week tegen Eenzaamheid, de Dag van de Ouderen en Wereld Alzheimer Dag. 

Voor de kids - workshop Gi-ga-groen! Samen helpen we de vogels
21-9-2022 14:00

Heel/Heythuysen - 21 september 2022 - Het thema van de Kinderboekenweek 2022 van 5 tot en met 16 oktober 2022 is Gi-ga-groen. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft.  Bibliocenter organiseert op woensdag 12 oktober bij Bibliocenter Heythuysen en op donderdag 13 oktober bij Bibliocenter Heel de workshop Gi-ga-groen! Samen helpen we de vogels'. Dit is een gratis activiteit voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar.

Dorpsbijeenkomst over energiebesparing in Thorn
30-9-2022 13:30

Thorn - 30 september 2022 - Coöperatie Duurzaam Maasgouw organiseert in samenwerking met gemeente Maasgouw op vrijdag 14 oktober in Thorn een dorpsbijeenkomst over energiebesparing. In twee uur tijd worden allerlei onderwerpen besproken zoals woningisolatie, alternatieven voor aardgas en mogelijke subsidieregelingen. Op donderdag 20 oktober vindt een vervolgbijeenkomst plaats, waarin dieper wordt ingegaan op de mogelijkheden om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. 

Voor de kids - Workshop 'Hoe werkt ons klimaat?'
23-9-2022 14:30

Weert - 23 september 2022 - Hoe werkt het klimaat eigenlijk? Hoe ontstaat regen? Hoe ontstaan seizoenen? Op zaterdagmiddag 15 oktober organiseren Bibliocenter en NMC De IJzeren Man een workshop voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar over het klimaat. Met experimentjes in de bibliotheek en opdrachten in de klimaattuin van Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, allebei in Weert. Laat je verrassen over het resultaat.  

Groei & Bloei plantenruilbeurs in Roermond
5-10-2022 16:38

Roermond - 5 oktober 2022 - Zoals bij de echte tuinliefhebbers bekend, is het najaar eigenlijk de beste tijd om de meeste vaste planten te (ver)planten. Daarom organiseert Groei & Bloei Roermond op zaterdagochtend 15 oktober een plantenruilbeurs in de prachtige tuin van de familie Mooij in Roermond. U kunt van alles te ruil aanbieden, tuin- en kamerplanten, bollen, knollen, zaden en heesters. Alleen ruilen en weggeven is toegestaan, dus niet verkopen. 

Themawandeling - De sloop van het verdwenen kasteel Walburg bij Ohé en Laak
22-9-2022 16:24

Ohé en Laak - 22 september 2022 - Dit jaar bestaat de Hompesche Molen in Stevensweert 300 jaar. Deze mijlpaal wordt onder andere op zondagmiddag 16 oktober gevierd met een rondleiding vanaf de Hompesche Molen naar en over het voormalige kasteeldomein Walburg aan de Maas. Wandel mee met de VVV-gids en maak kennis met het lokale verleden. Tijdens deze wandeling met een lengte van ca. 4 kilometer is er aandacht voor de bouw, verkoop en sloop van kasteel Walburg. Deelname is gratis.

Themawandeling - Thorn in rampspoed, 'de Fransen komen!'
28-9-2022 11:15

Thorn - 28 september 2022 - Bijna 800 jaar leefde men in Thorn onder het bewind van hoog-adellijke stiftdames. Het luxe leven dat de dames hier voerden straalde ook uit op de bewoners van Thorn. Wil je weten hoe Thorn zijn allure van het witte stadje heeft verkregen? Wandel dan op zondagmiddag 16 oktober mee met de VVV-gids en kom alles te weten over deze voormalige pleisterplaats voor hoog-adellijke dochters van Europese rijksvorsten en -graven.

Grenslaup Vosseven - editie oktober 2022
6-10-2022 13:53

Stramproy - 6 oktober 2022 - De Grenslaup Vosseven - editie 66 - vindt plaats op zondag 16 oktober. De Grenslaup Vosseven is een trimloop, een prestatieloop, maar geen wedstrijd. Deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende parcoursen en afstanden. 1½ Uur lang kun je afwisselend rondes van 1,1 of 3,2 of 3,7 of 5,6 km lopen. De rondes staan met pijlen aangegeven (wit, geel, blauw, rood). De Grenslaup wordt georganiseerd door LG De Grenslaupers.

Jubileumfeest 10-jarige Zonnebloem Terra Mosa
18-9-2022 13:02

Ohé en Laak - 18 september 2022 - Op maandagmiddag 17 oktober viert de Zonnebloem afdeling Terra Mosa haar uitgestelde 10-jarig jubileum op feestelijke en muzikale wijze. Met tal van Limburgse artiesten, zoals Ivo van der Bijl, De Knöppele, Conny Bruijnaers en Thei en Marij. Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Alle leden zijn van harte uitgenodigd! 

Dagtocht - In de voetstappen van 'Dagboek van een Herdershond'
12-9-2022 12:30

Heythuysen - 12 september 2022 - Op dinsdag 18 oktober organiseert pastoor Marcus Vankan van parochiecluster Tabor een bijzondere dagtocht in de voetstappen van de in 1966 overleden pater Jacques Schreurs; de auteur van de driedelige romankroniek die de basis vormde van de bekende televisieserie Dagboek van een Herdershond. Theo Schouw, die een prachtige biografie schreef over het leven van Jacques Schreurs, begeleidt de excursie als gids. Deuren gaan open en verhalen komen tot leven.

Fietstocht langs monumentale bomen in Het Leudal
5-10-2022 13:00

Haelen - 5 oktober 2022 - Op zondag 23 oktober organiseren de gidsen van Groen Hart Leudal weer een fietstocht langs markante bomen in het Leudal. De tocht heeft een lengte van circa 25 kilometer en duurt zo'n 3 tot 3,5 uur. Er zal regelmatig worden gepauzeerd, zodat er ruim aandacht aan de bomen kan worden geschonken. Ook wordt stilgestaan bij de verhalen achter de bomen.

Zinspiratie-avond - Levenseinde en spiritualiteit
5-10-2022 10:30

Grathem - 5 oktober 2022 - Op donderdag 27 oktober organiseert de Zinspiratiegroep in Grathem een inspirerende avond over het thema “levenseinde en spiritualiteit”. Vragen over het levenseinde, ethiek en de rol van religie zijn actueler dan ooit. Wat is het verschil tussen euthanasie en voltooid leven eigenlijk? Wanneer is een leven voltooid? Hoe heilig is het leven? En wat zegt ons geloof hierover? Hoofdspreekster op deze avond is theologe Annemarieke van der Woude. Iedereen is van harte welkom. Gratis toegang. 

Dementievriendelijk Leudal - Samen wandelen? Ja gezellig!
21-9-2022 13:00

Leudal - 21 september 2022 - Eenmaal per maand wordt in het Leudal een wandeling georganiseerd voor mantelzorgers van mensen met dementie, gevolgd door samen koffiedrinken. Onderling verhalen delen en  ervaringen uitwisselen tijdens een gezellige buitenactiviteit. De wandelingen vinden afwisselend plaats op woensdag of vrijdag met wisselende startlocaties. Op vrijdag 28 oktober is de volgende wandeling, vanuit Restaurant St. Elisabeth's Hof in Haelen. 

Nationale Duurzame Huizen Route in Midden-Limburg
29-9-2022 16:45

Midden-Limburg - 29 september 2022 - Op zaterdag 29 oktober en 5 november openen huiseigenaren in heel Nederland en dus ook in onze regio hun deuren voor bezoekers en vertellen hoe zij hun woning energiezuiniger en duurzamer hebben gemaakt. Wil jij aan de slag om je woning energiezuinig te maken? Je kunt veel leren van anderen die al stappen hebben gezet. Dit is een unieke kans om duurzaam wonen te ervaren en ideeën op te doen. 

Ontdek de ‘kop’ van de Deurnsche Peel
10-9-2022 11:15

Deurne - 16 oktober 2022 - Op zondagmiddag 30 oktober is er een excursie door de ‘kop’ van de Deurnsche Peel. De wandeling start bij de Natuurpoort in Deurne. De Peelgids geeft informatie over de cultuurhistorie, het beheer en de natuur van het gebied. Via de Vlier wordt er gewandeld naar het Kanaal van Deurne richting de Halte, de noordelijkste punt van de Peel. Vervolgens via het dorp Griendtsveen en het Nonnenpad en dan over het Mussenkeetpad terug naar de Natuurpoort.

Herdenking 450 jaar ‘Martelaren van Roermond’
9-7-2022 12:20

Roermond - 24 juli 2022 - Dit jaar is het 450 jaar geleden dat onder leiding van Willem van Oranje de ‘martelaren van Roermond’ werden vermoord. Op zaterdag 23 juli werd de moord op deze ‘martelaren van Roermond’ herdacht met een eucharistieviering, een symposium en de opening van de tentoonstelling ‘Roermond wordt wereldnieuws’ in de Caroluskapel. De Caroluskapel is tot en met 30 oktober van woensdag tot en met zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. 

Het kruis van de Wereldjongerendagen komt naar Roermond
2-10-2022 16:45

Roermond - 2 oktober 2022 - Eind oktober is het kruis van de internationale Wereldjongerendagen in Limburg (Venlo, Roermond en Maastricht), waar op deze dagen een programma voor jongeren en andere belangstellenden is. Op zondag 30 oktober is het kruis in Roermond. De activiteiten met het WJD-kruis in Limburg zijn onderdeel van een pelgrimstocht die het vier meter hoge kruis vanaf 14 oktober door alle Nederlandse bisdommen maakt. Eind 2003 was het WJD-kruis voor het laatst in Nederland.

Fototentoonstelling 'Mensen maken Roermond samen'
20-8-2022 18:10

Roermond - 30 september 2022 - Nog tot en met 30 oktober kunnen belangstellenden een bijzondere fototentoonstelling bezichtigen van fotoclub Herten bij Proteion RCG in Roermond. In het kader van het Nationale Jaar Vrijwillige Inzet 2021 heeft de fotoclub foto's gemaakt waarop vrijwilligers en hun activiteiten centraal staan. Want zonder de inzet van al die vrijwilligers zou onze wereld er heel anders uitzien.

Stoptober - Ga de uitdaging aan en stop 28 dagen met roken
7-9-2022 17:00

7 september 2022 - Wil je graag stoppen met roken, maar vind je dat moeilijk in je eentje? Doe dan mee met Stoptober: samen 28 dagen niet roken in oktober. Deze periode blijkt net lang genoeg om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken, de meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Via een speciale app ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat. Ook zijn er nog andere vormen van begeleiding beschikbaar.

Inschrijving gestart voor de ‘Remunjse Vastelaovessjlager Kómpetisie’
3-10-2022 21:22

Roermond - 4 oktober 2022 - Op zaterdag 5 november is het weer zover. Ook dit jaar zal weer gestreden gaan worden voor de enige echte ‘Remunjse Vastelaovessjlager’. De ‘Remunjse Vastelaovessjlager Kómpetisie' vormt de aftrap van het Vastelaovendseizoen 2023. Op 5 november zullen deelnemers het in het Witte Kirkske tegen elkaar opnemen, en strijden om de eretitel ‘Remunjse Vastelaovessjlager 2023'. Sluitings datum voor inschrijving is 31 oktober.

Opening wisseltentoonstelling schilderes Carla Lücht in Bezoekerscentrum Leudal
26-9-2022 14:51

Haelen - 26 september 2022 - Van zondag 25 september tot en met zondag 20 november is in Bezoekerscentrum Leudal een nieuwe tentoonstelling te zien: Schilderijen van Carla Lücht - van der Voorn. De tentoonstelling werd officieel geopend tijdens de open dag op zondag 25 september. Gedurende de tentoonstellingsperiode zijn de tentoongestelde schilderijen tegen een gereduceerd tarief te koop. Een korte impressie van de officiële opening van de expositie.  

Tentoonstelling 'NIEUWE JAS' in Cuypershuis Roermond
12-8-2022 16:20

Roermond - 12 augustus 2022 - In het Cuypershuis te Roermond is van dinsdag 13 september 2022 t/m zondag 26 februari 2023 de tentoonstelling ‘NIEUWE JAS’ te zien met werk van de Roermondse kunstenaar Daniël Heynen. Patronen komen voor in alle tijden en alle culturen. Ze verlevendigen de woonomgeving van mensen en zorgen voor sfeer. De patronen, die Pierre Cuypers heeft gebruikt in zijn werk, vormden de inspiratiebron voor deze expositie van Daniël Heynen.

Nieuwe expositie 'De Golvende Lijn' in Cuypershuis Roermond
17-5-2022 10:45

Roermond - 17 mei 2022 - Van zondag 22 mei tot 23 maart 2023 kunnen bezoekers in het Cuypershuis de nieuwe tentoonstelling ‘De Golvende Lijn’ bezoeken van kunstenaar Christie van der Haak. Decoraties zijn een stijlelement van alle tijden en culturen en ontwerpers over de hele wereld gebruiken patronen, kleuren en motieven om mensen fysiek in hun wereld te trekken. Christie van der Haak (1950) en Pierre Cuypers (1827-1921) delen de passie voor het toepassen van decoratieve patronen in het interieur.  

Muziektheater Cuypers uitgesteld naar september 2023
29-1-2022 11:30

Roermond - 29 janauri 2022 - De voorstellingen van Muziektheater Cuypers in Theater De Oranjerie te Roermond zijn ruim een jaar uitgesteld. De geplande data in maart 2022 zijn, enerzijds door de coronapandemie en anderzijds door de verbouwing van het theater, verschoven naar 13 tot en met 17 september 2023. Met een bijzondere primeur: Muziektheater Cuypers wordt de openingsvoorstelling van het vernieuwde theater.

Tags
Het weer

Het is momenteel 19C
Overwegend helder. Minimaal 7C.

Gedeeltelijk bewolkt
Vrijdag
11
19
Gedeeltelijk bewolkt
Zaterdag
4
16
Overwegend zonnig
Zondag
7
18
Meest bekeken