img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

Nieuws
Boekpresentatie 'Namen in Roermond '- Jan Litjens
15-9-2020 18:45

Roermond - 15 september 2020 - Aansluitend aan de 33e herdenking bij het Nationaal Indië Monument op 5 september werd het boek 'Namen op de zuilen in Roermond' gepresenteerd. In dit boek is de volledige namenlijst en achtergrond van de meer dan 6.200 namen van gevallenen op de 18 zuilen in het Nationaal Herdenkingspark Roermond opgenomen. De schrijver van het boek is Jan Litjens, vicevoorzitter van Stichting Nationaal Indië Monument 1945-1962 vertelt over de totstandkoming van dit indrukwekkende naslagwerk. 

Officiële opening nieuwbouw ROER College Schöndeln
13-9-2020 15:03

Roermond - 13 september 2020 - Op donderdag 10 september vond de officiële en feestelijke opening plaats van de nieuwbouw van het ROER College Schöndeln. MAVO Roermond en Lyceum Schöndeln zijn per augustus 2020 samengevoegd en de vroegere MAVO Roermond is nu verhuisd naar het terrein van het vroegere Lyceum Schöndeln. Daar is een semi-permanente nieuwbouw gerealiseerd om dit mogelijk te maken. Een sfeerimpressie.  

Startactiviteit Maasgouw als Global Goals gemeente
12-9-2020 13:10

Stevensweert - 12 september 2020 - De gemeente Maasgouw sluit aan bij het landelijk netwerk van Global Goals gemeenten met als doel: Hoe kan met inwoners, bedrijven en instellingen nog beter worden samengewerkt aan een beter, duurzaam Maasgouw? Vandaag reist de ‘Very Inspiring People Bus’ door de gemeente. Burgemeester en wethouders gaan op diverse locaties in gesprek met inspirerende personen op het gebied van duurzaamheid. Wij waren aanwezig bij de start in Stevensweert.  

FLASHBACK - Westa Wessem op weg naar de eredivisie - #1
10-9-2020 12:23

Wessem - 10 september 2020 - De VeerhuisWessem/Westa heren van Tafeltennisvereniging Westa werden in november 2019 overtuigend kampioen in de eerste divisie. Barry Berben, Jelle Moris, Kas van Oost en drievoudig Lets kampioen Arturs Reinholds waren vastberaden om in het nieuwe seizoen te promoveren naar de eredivisie. Toen kwam corona en viel de competitie stil... en ook onze serie 'Westa Wessem op weg naar de eredivisie'. De heren zijn inmiddels gepromoveerd en starten nu hun eerste seizoen in de eredivisie. Hier pakken we de draad weer op : 'Westa Wessem in de eredivisie'. Maar om het geheugen nog even op te frissen hierbij nog een keertje de aflevering uit maart 2020.   

Samen de biodiversiteit in Maasgouw verder verbeteren - een verslag
9-9-2020 20:00

Panheel - 9 september 2020 - Op 8 september vond een informatiebijeenkomst plaats in Panheel, waarbij de gemeente Maasgouw in gesprek ging met belangstellenden om de mogelijkheden te bespreken om de biodiversiteit binnen en buiten de bebouwde kom in de gemeente verder te vergroten. De gemeente is op de goede weg en wil graag nog verdere stappen zetten. Deze bijeenkomst richtte zich op het gebied ten oosten van de Maas.