img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-11-2023 10:30

Stiltewandeling in De Groote Peel

Ospel - 21 november 2023 - Op zondag 17 december organiseert Staatsbosbeheer een bijzondere wandeling in De Groote Peel, het uitgestrekte hoogveengebied. Het is er niet alleen heel mooi, maar ook heel stil. Luister samen met een Peelgids naar de stilte van dit bijzondere natuurgebied. De Stiltewandeling biedt de gelegenheid om, even ontsnappend aan de hectiek van alle dag, helemaal tot rust te komen en optimaal te genieten van de natuur.

img

Luister naar de stilte

Nationaal Park De Groote Peel is, vanwege het weidse en open karakter, een ideaal gebied voor natuurbeleving. Vooral in de winter. Weer en wind hebben vrij spel en je kunt er heerlijk uitwaaien. De grillige silhouetten van de kale takken onthullen bijzondere doorkijkjes en geven het landschap een transparante en unieke sfeer. De Stiltewandeling biedt de gelegenheid om, even ontsnappend aan de hectiek van alle dag, helemaal  tot rust te komen en optimaal te genieten van de natuur.
 
Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer wandel je over Peelbanen en knuppelbruggen in dit uitgestrekte veenmoeras. Onderweg zijn een paar belevingsmomenten waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Zo ervaar je de natuur nog bewuster en intenser. Deze eenvoudige tips voor natuurbeleving zijn inspirerend en ook toe te passen tijdens andere wandelingen.

Praktische informatie

wanneer - zondag 17 december 2023, van 11.00 tot 13.00/13.30 uur

waar - de wandeling start vanuit Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, Ospel

deelname - € 7 per persoon, vooral geschikt voor volwassenen

aanmelden - is verplicht en kan via de website van Staatsbosbeheer

extra informatie - route ca. 7 km lang / Kleed je op het weer en trek stevige, waterdichte schoenen aan / de route loopt deels over onverharde paden en knuppelbruggen en is daarom niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking / honden mogen aangelijnd mee

Nagenieten bij Buitencentrum De Pelen

Voor of na afloop van een wandeling kun je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je mooie (natuur)boeken, Streekproducten en leuke souvenirs.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Marijke Vaes | Staatsbosbeheer
191123/HvL

Wellicht interessant