img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-2-2023 13:11

Open dag hospice en verblijfshuis Plattelandshoés Panningen

Panningen - 14 februari 2023 - Op zondag 5 maart houdt hospice/verblijfshuis Plattelandshoés in Panningen een open dag ter gelegenheid van het in gebruik nemen van twee  nieuwe appartementen en een aantal multifunctionele ruimtes. Het Plattelandshoés is sinds 6 maart 2017 geopend voor gasten die zijn aangewezen op PRO-Zorg. Dat staat voor palliatieve, respijt- en overbruggingszorg. Het Plattelandshoés is er in eerste instantie voor de inwoners van de gemeenten Peel en Maas en Leudal. 

img

Indien de bedbezetting het toelaat, kunnen ook inwoners uit andere gemeenten gebruikmaken van het Plattelandshoés. 

Missie

Vroeger was thuis sterven heel gewoon. Het stervensproces was onlosmakelijk met het leven verbonden. Het Plattelandshoés sluit hierbij bijna naadloos aan, het samen met dierbaren naar het einde van het leven toegroeien, zoals dat thuis ook mogelijk is.

De huidige mens is mondig, maakt zijn eigen keuzes, geeft een eigen invulling aan het leven, maar dient ook zelf te kunnen beslissen waar en hoé te sterven.

Het Plattelandshoés biedt een plek, een bijna-thuis gevoel, aan mensen in de terminale of andere fase van het leven, wanneer zij deze periode niet thuis kunnen of willen doorbrengen. In het Plattelandshoés is erkenning, aanvaarding en respect voor verschillen tussen mensen een voorwaarde voor goede zorgverlening. De zorg zal beantwoorden aan de persoonlijke behoefte van de (ernstig) zieke mens en er is aandacht voor psychosociale en levensbeschouwelijke hulp.

Open dag

wanneer - zondag 5 maart 2023, van 13.00 tot 17.00 uur

waarPlattelandshoés, Koninginnelaan 4, Panningen

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto FB Plattelandshoés
140223/HvL

Wellicht interessant