img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-2-2023 20:55

Het Knoe­ve­le­mint XXL van Provincie Limburg nu voor ie­der­een te zien

Limburg - 14 februari 2023 - Het Knoevelemint is terug en dit jaar heeft Provincie Limburg het groots aangepakt. Hét evenement staat geheel in het teken van de Limburgse Vastelaovend, waar jubilerende verenigingen en vastelaovendskampioenen worden geëerd. Dit jaar is er een XXL-versie, want ook alle grote vastelaovendskampioenen uit de coronajaren staan op het podium. Geniet hier van het twee uur durende evenement, dat op maandag 13 februari plaatsvond:

Optreden

Na het binnentrekken van de Blauw Sjuut verzorgen de winnaars van de grote vastelaoveskampioenschappen van 2023, zoals het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH), Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival (KVL), Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK), Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK), het Groot Limburgs Buuttekampioenschap en de Jeugdbuuttekampioenschappen een optreden.

Vanuit Midden-Limburg staan Die van Bieëgdje (Beegden) en de Hoondervel (Haelen) op het podium.

Huldiging vastelaoveskampioenschappen

Daarnaast worden zij gehuldigd door het provinciebestuur voor de bijzondere prestatie die ze hebben neergezet. Het wordt een avond van ‘sjpass en plezeer’ die iedere vastelaovendsliefhebber zeker moet zien.

Medaille voor prinsessen en prinsen 

Ook de Limburgse Carnavalswereld is breed vertegenwoordigd. Naast de besturen van de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge (SLV) en de Bond Carnavalsverenigingen Limburg (BCL) zijn ruim 30 carnavalsverenigingen verspreid uit heel Limburg aanwezig. Uit handen van het provinciebestuur ontvangen jubilerende prinsessen en prinsen hiervan een speciale medaille.

Foto en video zijn beschikbaar gesteld door Provincie Limburg
140223/HvL

Wellicht interessant