img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-4-2019 18:45

Officiële start Coöperatie Duurzaam Maasgouw

Maasbracht - Op zondag 7 april 2019 was de officiële start van de Coöperatie Duurzaam Maasgouw, met een duurzaamheidsdag in het gemeentehuis. De coöperatie is een burgerinitiatief van enkele inwoners uit Maasgouw, met de doelstelling Maasgouw te verduurzamen. Onafhankelijk en zonder enige commerciële binding.

In en rond het gemeentehuis werden voorbeelden en demonstraties gegeven van maatregelen voor energiebesparing en van energieopwekking. Ook kon men een lezing volgen en energieadvies aanvragen.  
 
De komende jaren krijgt energietransitie prioriteit. Elke inwoner, bedrijf of instelling krijgt er mee te maken: opgelegd door de overheid, uit milieuoverwegingen of simpelweg vanwege sterk stijgende energiekosten. 

Binnen de doelstellingen van de opgerichte coöperatie bepalen uiteindelijk de leden welke acties en activiteiten voorrang krijgen. Het jaarlijkse lidmaatschapsgeld van €10 voor burgers is zo laag gehouden om iedereen in de gelegenheid te stellen mee te doen.  De gemeente Maasgouw steunt het initiatief en stimuleert de eerste 100 energieadviezen met een premie van €50.

De vrijwilligers van de Coöperatie Duurzaam Maasgouw willen voor Maasgouw een kennisbank zijn en adviseren in de mogelijkheden en de uitvoering om vorm te geven aan die energietransitie. 

Meer informatie via www.duurzaammaasgouw.nl  

Foto en video: Fred Simons.

 

Wellicht interessant