img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-3-2023 09:15

Opnieuw landelijke staking in het streekvervoer, ook in Midden-Limburg

Midden-Limburg - UPDATE 7 april 2023 - De stakingen in het streekvervoer zijn van de baan, de werkgevers en vakbonden zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor het streekvervoer.

 

img

UPDATE 31 maart 2023 - De vakbonden en werkgevers starten vanaf maandag 3 april weer met de cao-ov onderhandelingen. Zolang de onderhandelingen worden gevoerd, wordt er niet gestaakt. De drie geplande stakingsdagen op maandag 3 april, woensdag 5 april en vrijdag 7 april gaan vooralsnog dus niet door.

UPDATE 27 maart 2023 - De geplande stakingen in het streekvervoer op woensdag 29 maart en donderdag 30 maart worden opgeschort. De drie geplande stakingsdagen op maandag 3 april, woensdag 5 april en vrijdag 7 april blijven vooralsnog staan.

UPDATE 26 maart 2023 - Het is naar alle waarschijnlijkheid op maandag 27 maart duidelijk of de aangekondigde stakingsdagen op woensdag 29 maart en donderdag 30 maart doorgaan, zo meldt Arriva. Afgelopen week gingen de eerder aangekondigde stakingen niet door, omdat de vakbonden en de werkgevers weer met elkaar in onderhandeling gingen.

11 maart 2023 -  Ook komende week wordt er weer enkele dagen gestaakt in het streekvervoer, ook in onze regio; op dinsdag 14 maart en op woensdag 15 maart. Houd rekening met verstoringen en uitval als je op deze dagen wil reizen met de bus en trein. Arriva adviseert om met alternatief vervoer te reizen.

Pas op het laatste moment is duidelijk of er ritten uitvallen en die informatie wordt dan zo snel mogelijk verwerkt in alle reisplanners.

Vakbonden CNV, FNV en MuMo hebben een voor de periode van 28 februari tot en met 7 april een flink aantal stakingsdagen aangekondigd in het regionaal openbaar vervoer voor medewerkers die vallen onder de cao OV. Het gaat om de volgende dagen:

Dinsdag 28 februari
Donderdag 2 maart

Maandag 6 maart
Woensdag 8 maart
Vrijdag 10 maart

Dinsdag 14 maart
Woensdag 15 maart

Maandag 20 maart
Woensdag 22 maart
Vrijdag 24 maart

Woensdag 29 maart
Donderdag 30 maart

Maandag 3 april
Woensdag 5 april
Vrijdag 7 april

Pas op het laatste moment zal duidelijk zijn of er ritten uitvallen door de staking. Dat hangt af van de stakingsbereidheid van de medewerkers. Als ritten uitvallen, dan wordt dat zo snel mogelijk verwerkt in de diverse digitale reisplanners en apps, zoals bijvoorbeeld 9292. 

Plan uw/jouw reis daarom pas kort voor vertrek! 

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
260323/HvL

 

Wellicht interessant