img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-3-2023 12:04

Paasconcert in Sint-Martinuskerk Horn

Horn - 7 maart 2023 - In navolging van het eerste Paasconcert in 2019, vindt op Paaszondag 9 april voor de tweede keer een bijzonder Paasconcert plaats in de Sint-Martinuskerk in Horn. Het concert wordt verzorgd door een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld koor onder leiding van koordirigente en organiste Sylvia Berghs, enkele gerenommeerde solisten, strijkorkest Locatelli en een trompetist. De repetities zijn al van start gegaan, maar zangers en -zangeressen mogen zich nog steeds aanmelden. 

img

Eerste editie in 2019

Misschien was u erbij in 2019. Onder zeer grote belangstelling gaf een koor van meer dan 65 zangers en zangeressen een prachtige paasuitvoering met werken van Händel, Mozart, Haydn en Vivaldi. Het gelegenheidskoor stond onder de deskundige en bezielende leiding van de bekende koordirigente en organiste Sylvia Berghs.  

Vanwege corona kon het concert sindsdien geen vervolg krijgen, maar dit jaar kan en mag het weer.

Tweede editie in 2023

De Hornse kerk leent zich qua akoestiek en entourage uitstekend voor dergelijke concerten. Het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde koor repeteert om net als vorige keer uitstekend voor de dag te komen.  

De lat ligt hoog en Sylvia doet er met de gepassioneerde groep zangers alles aan om het vorige concert te overtreffen.  

Ondanks het feit dat de repetities al van start zijn gegaan, mogen enthousiaste heren en/of dames zich desgewenst aansluiten. Want ook Pasen vier je samen. Op deze manier worden mensen die het prettig vinden samen te zingen gestimuleerd zich bij een koor aan te sluiten.

Gerenommeerde solisten en het koor zullen worden begeleid door het strijkorkest Locatelli onder leiding van Ingrid Holleman en een trompetist. 

Aanwezigen gaan genieten van de Kleine Orgelmesse van Joseph Haydn, het Gloria van Vivaldi, het Ave Verum van Mozart, Halleluja uit de Messia van Händel en het Cantoricum, het Pater Noster van Kedrov en Die Himmel erzählen die Ehre Gottes uit Haydns Schöpfung. Ook voor degenen die niet wekelijks kerkdiensten bijwonen wordt het een paasmis om van te smullen. Haec Dies!
 
"U wordt van harte uitgenodigd dit sfeervolle concert bij te wonen en op deze manier het nieuwe licht en het paasvuur in een unieke ambiance te ervaren en met elkaar te delen. Noteer in uw agenda: Paaszondag 9 april 2023, aanvang 11.00 uur in de Sint-Martinuskerk in Horn!"

Meer informatie? Stuur dan een e-mail naar secretaris.horn@federatiekana.nl.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Achtergrondfoto DeltaLimburg.nl/inzetfoto Kerngroep Horn
070323/HvL 

Wellicht interessant