img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-3-2023 13:32

Samen voor Hoop 2023 gaat definitief NIET door

Roermond - 8 maart 2023 - Het evenement Samen voor Hoop Roermond, dat in het weekend van 10 en 11 juni zou plaatsvinden, wordt definitief afgelast. Het evenement, dat dit jaar haar eerste lustrum zou vieren, werd eerder vanwege de pandemie twee keer uitgesteld. “Dit keer stonden alle lichten op groen om Samen voor Hoop weer te laten plaatsvinden, maar helaas is het niet gelukt om voldoende deelnemers te werven”, aldus voorzitter Bart Lickfeld.

img

Geschiedenis

In de afgelopen 15 jaar werd Samen voor Hoop al vier keer eerder georganiseerd in Roermond onder de naam SamenLoop voor Hoop. Aan deze edities deden duizenden deelnemers mee en honderden survivors en vrijwilligers. Samen haalden zij meerdere tonnen op voor het KWF en andere lokale kanker-gerelateerde doelen, zoals het Toon Hermans Huis in Roermond. En ook de sociale en emotionele impact van het evenement was groot. Helaas bleven de aanmeldingen bij wat de lustrum-editie had moeten worden achter.

Voorzitter Bart Lickfeld: “Het is met pijn in ons hart dat we dit besluit hebben moeten nemen. Na eerder uitstel door de pandemie in 2020 en 2021 is het moeilijk gebleken om de benodigde inschrijvingen van teams en deelnemers op gang te brengen. Hier zijn allerlei redenen voor, maar de belangrijkste reden lijkt te zijn dat mensen sinds de pandemie weer moeite hebben om zich aan een activiteit te verbinden. Veel teams van het eerste uur zijn uiteengevallen en is er nauwelijks aanwas van nieuwe teams of deelnemers. Ook de helden van Samen voor Hoop, de mensen die kanker hebben of hebben gehad, bleven achter in aanmelding. Een recente noodkreet in de Limburgse media en op social media heeft helaas niet mogen baten.” 

Voortbestaan

Bart Lickfeld: “Het is ontzettend jammer en zuur, maar helaas konden we geen andere beslissing nemen. De tijd heeft het evenement ingehaald. Mensen maken ondanks dat zij het goede doel een warm hart toedragen andere keuzes.”

De organiserende stichting Samen voor Hoop zal zich op korte termijn beraden op haar voortbestaan.

“Via deze weg wil ik in elk geval alle mensen die zich hebben aangemeld en ook de vrijwilligers die zich hebben ingezet ontzettend bedanken voor hun enthousiasme en inzet”, besluit de voorzitter.

Foto Samen voor Hoop
080323/HvL

Wellicht interessant