img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-3-2023 11:44

Controles op bedrijventerreinen in Leudal tegen ondermijning

Leudal - 23 maart 2023 - Toezichthouders van de gemeente Leudal zijn in november 2022 gestart met controles op bedrijventerreinen om ondermijning tegen te gaan. Aandacht gaat uit naar vormen van fraude, mensenhandel, witwassen van geld, handel en productie van drugs. Inmiddels zijn 120 controles bij bedrijven uitgevoerd. Dit jaar worden in het totaal 11 bedrijventerreinen aangedaan. Inwoners worden opgeroepen om alert te zijn op signalen van ondermijning en deze vooral te melden.

img

Maatregelen

Tijdens zo’n controle gaan toezichthouders ook in gesprek ondernemers, controleren de locatie en geven veiligheidsadviezen en tips om verdachte signalen te herkennen. De afgelopen periode is gebleken dat veel ondernemers reeds preventieve maatregelen hebben getroffen, zoals beveiligingscamera’s, onderlinge sociale controle, het regelmatig kijken bij verhuurde loodsen en goede huurcontracten. Ondernemers geven aan dit waardevolle gesprekken te vinden.

Signaleren en melden

Burgemeester Schmalschläger roept inwoners en ondernemers op om alert te zijn op signalen van ondermijning en deze vooral te melden: "Ondermijning is vaak niet meteen zichtbaar, daarom zijn de extra oren en ogen van inwoners in de wijk en van ondernemers op bedrijventerreinen erg belangrijk. Alle meldingen worden serieus opgepakt en de melders blijven anoniem. Zo werken we samen aan een veilige samenleving."

Melden kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem (M.) via 0800-7000. Meer informatie is te vinden op www.leudal.nl/ondermijning.

Verbinding

De gemeente werkt hierin samen met politie, justitie en andere veiligheidspartners in de aanpak van ondermijning en zoekt daarbij actief de verbinding met de samenleving.

Foto gemeente Leudal
230323/HvL

 

Wellicht interessant