img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-3-2023 14:00

Koningsdag 2023 in Maasbracht

Maasbracht - 30 maart 2023 - Op donderdag 27 april is het Koningsdag en dan organiseert Brach.nl in Maasbracht vanaf 12.30 uur een gezellige Koningsdagviering voor jong en oud. Vanaf het Kerkplein in optocht met versierde fietsen naar het Emmaplein, waar de traditionele Meiboom wordt geplaatst en dan verder naar ZC De Spil. Voor de kleinsten is er een kleurwedstrijd. Daarnaast is er van 12.00 tot 17.00 uur een grote vrijmarkt in het dorp, waar liefhebbers hun hart kunnen ophalen.  

img

Programma

Om 12.30 uur worden alle kinderen met versierde fietsen verwacht op het Kerkplein van Maasbracht.  Vervolgens samen in een grote oranje optocht richting het Emmaplein. Daar wordt, na inzegening, de traditionele Meiboom geplaatst door buurtvereniging 'Oad Brach'. 

Vervolgens trekt de stoet verder naar ZC de Spil, waar de mooiste fietsen beloond worden met een leuke prijs. 

Voor de jongste feestvierders is er een kleurwedstrijd georganiseerd door Jeugdwerk Maasbracht. Kleur de kleurplaat zo mooi als mogelijk in en lever deze in tijdens het Oranjefeest. De winnaars worden later bekend gemaakt, dus wie weet word je verrast met een leuke prijs.

Vrijmarkt

Ook dit jaar is er weer een grote vrijmarkt in Maasbracht op Koningsdag. De vrijmarkt is van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5. Hiervoor krijg je een plaats aangewezen door de organisatie en twee consumpties. 

"Doe mee met de fiets-versier-wedstrijd, kleurwedstrijd, spellenmiddag of kom gezellig struinen op de rommelmarkt. En vergeet vooral niet te genieten op ons gezellige terras onder het genot van een hapje en drankje. Kom op 27 april naar Maasbracht en vier samen met ons deze feestelijke dag!"

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

 

300323/HvL

 

Wellicht interessant