img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-4-2023 11:56

Roermond Bereikbaar verder onder vlag Midden Limburg Bereikbaar

Midden-Limburg - 4 april 2023 - De voorloper van Midden Limburg Bereikbaar is Roermond Bereikbaar. Er werd onder meer focus gelegd op het verminderen van het aantal autobewegingen op de N280 in de spits, tijdens werkzaamheden en met topdagen en met succes. Vanaf heden wordt er verder gewerkt onder de vlag van Midden Limburg Bereikbaar, gefaciliteerd door alle zeven Midden-Limburgse gemeenten. 

img

Roermond Bereikbaar werd opgericht door de gemeente Roermond, Provincie Limburg en Rijkswaterstaat. De opvolger, Midden Limburg Bereikbaar, wordt gefaciliteerd door alle 7 Midden-Limburgse gemeentes; Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert en gaat in samenwerking met de Provincie Limburg.

Het programmabureau

Het team met logistiek – en mobiliteitsmakelaars, projectleiders, verkeersmanagers en communicatie vormen samen het programmabureau wat invulling gaat geven aan de opgave om de regio Midden-Limburg, middels duurzame mobiliteit, op een veilige en gezonde manier bereikbaar te houden.

In samenwerking met Rijkswaterstaat wordt er vanuit Midden Limburg Bereikbaar ook invulling gegeven aan het mobiliteitsmanagement en de projectcommunicatie rondom de langdurige A73 Tunnelrenovatie aanstaande zomer, dit om de hinder in deze periode zoveel mogelijk te beperken.

Het team werkt onder leiding van programmamanager Trude Rietveld. Trude heeft reeds jarenlange kennis en ervaring opgedaan in de verkeers- en mobiliteitssector, onder meer bij de Provincie Brabant en in de regio Noord-Limburg bij Trendsportal:

“Wij zijn er klaar voor om invulling te geven aan de bereikbaarheidsopgave voor de regio Midden-Limburg en te werken aan oplossingen en alternatieven voor duurzame, veilige en gezonde mobiliteit. We zien kansen voor betere afstemming en om slimmer samen te werken binnen projecten en campagnes maar ook op het vlak van monitoring en evaluatie. Zo hoeft niet iedere gemeente opnieuw het wiel uit te vinden en trekken we samen op met slag- en daadkracht.”

Meer informatie is te vinden op www.middenlimburgbereikbaar.nl

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl 
040423/HvL

 

Wellicht interessant