img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-4-2023 14:29

Prentje met Paaswens van bisschop Harrie Smeets

Roermond - 6 april 2023 - Gelovigen in Limburg die dit Paasweekeinde naar de kerk gaan, krijgen daar een gebedsprentje met een persoonlijke Paaswens van bisschop Harrie Smeets uitgereikt. Door zijn ziekte kan de bisschop niet zo zichtbaar in parochies aanwezig zijn als hij graag zou willen. Daarom wil hij op deze manier iedereen een Zalig Paasfeest wensen. De prentjes zijn – zolang de voorraad strekt – ook bij het bisdom te bestellen.  

img

Op het prentje staat een afbeelding van het schilderij van de Emmausgangers van de in 2008 overleden kunstenares Janet Brooks-Gerloff. Het originele schilderij hangt in de benedictijnerabdij in Kornelimünster vlakbij Aken. Op het schilderij zijn de twee mannen uit het evangelie volgens Lucas te zien die onderweg naar Emmaus begeleid worden door de verrezen Christus. Daarnaast staat een anoniem gedicht dat mgr. Smeets voor deze gelegenheid heeft uitgezocht.

De prentjes zijn via de parochies verspreid en worden met Pasen aan de kerkgangers uitgereikt.

De prentjes zijn – zolang de voorraad strekt – ook bij het bisdom te bestellen. Bestellen kan door een e-mail te sturen naar info@bisdom-roermond.nl.  

Afbeelding: Bisdom Roermond
060423/HvL

 

Wellicht interessant