img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-4-2023 12:02

Van boek naar doek - Beautiful Boy

Roermond - 10 april 2023 - Op zondag 16 april staan het boek en de film Beautiful Boy centraal in Van Boek naar Doek bij ECI Cultuurfabriek in Roermond. Met Van Boek naar Doek zetten de Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek verfilmde boeken met een maatschappelijke invalshoek centraal. Beautiful Boy is een realistisch en aangrijpend drama over de impact van verslaving op een (gezins)leven.

img

Boek en film

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid?
 
Dit hartverscheurende, waargebeurde verhaal van journalist David Sheff over zijn aan drugs verslaafde zoon Nic werd in 2018 verfilmd door regisseur Felix van Groeningen. Hij baseerde zich hierbij tevens op de memoires van Nic zelf.

In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) eens te meer met een ontroerende film over hoop en onvoorwaardelijke liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Interstellar).

Programma 

- Introductie over het boek Beautiful Boy

- Vertoning film

- Nagesprek met o.a. een verslavingsdeskundige Jan Dael, die werkzaam is bij Connection SGGZ Verslavingszorg in Eindhoven en veel ervaring heeft met familieprogramma’s.

- Tussendoor is er een pauze.

Praktische informatie

wanneer - zondag 16 april 2023, aanvang 14.00 uur

waar - ECI Cultuurfabriek (filmzaal 1e’verdieping), ECI 13 in Roermond

tickets - € 15,50 (inclusief een drankje tijdens de pauze)

ticketverkoop - zijn te koop via de website of aan de receptie van de ECI Cultuurfabriek
 
extra informatie - filmpas is niet geldig

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

100423/HvL

  

Wellicht interessant