img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-4-2023 19:37

Open dag hoogspanningsstation TenneT in Maasbracht

Maasbracht - 11 april 2023 - Netbeheerder TenneT organiseert op zaterdag 22 april een open dag waarbij ze de werkzaamheden bij het hoogspanningsstation in Maasbracht toelichten. Tijdens deze dag legt de netbeheerder uit welke werkzaamheden er al verricht zijn en welke werkzaamheden er nog nodig zijn om het hoogspanningsstation te vernieuwen naar de enorme energieaanvraag van vandaag én in de toekomst. Leuk én leerzaam voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom! 

img

Voor jong en oud

Hoe worden hoogspanningskabel diep in de grond aangelegd? Waarvoor dienen portalen bij het station? Hoe komt de elektriciteit vanuit het station bij mij thuis in het stopcontact? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen waarop TenneT, samen met de aannemers, tijdens de open dag antwoord op geeft. U krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van de netbeheerder.

Een bezoek aan de open dag is leuk en leerzaam voor jong en oud. Voor de jongsten zijn er enkele energie-activiteiten, een prijsvraag en er wordt veel uitgelegd over hoe elektriciteit werkt. Ook wordt er ingegaan op de dassen die in het gebied rondlopen en waar TenneT rekening mee moet houden. 

Komt u met de fiets of de auto?

Als het mogelijk is wordt gevraagd om met de fiets naar het hoogspanningsstation aan de Linnerweg te komen. Komt u met de auto? Dan kunt u parkeren op de Linnerweg (nabij de ingang van het hoogspanningsstation). 

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn bij de open dag (van 12.00 tot 15.00 uur) van het hoogspanningsstation? Stuur dan een e-mail naar projectcommunicatie@tennet.eu en geef aan met hoeveel personen u wilt komen. Tijdens de open dag wordt ook gezorgd voor een drankje en een hapje.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Stockfoto
110423/HvL

Wellicht interessant