img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-4-2023 11:41

Intensievere handhaving op het water voor veilige Maasplassen

Roermond - 12 april 2023 - De gemeente Roermond gaat intensiever controleren en optreden op en rond de Maasplassen. Er is een overeenkomst gesloten met Sportvisserij Limburg voor het gebruik van hun boot om te handhaven op het water. Op vrijdag 14 april wordt de boot officieel gedoopt en de naam onthuld bij Jachthaven Hermus. De boot kan daarna direct worden gebruikt. De gemeente is blij met de samenwerking.  "Het is een mooie stap voor het veiliger maken van de Maasplassen."  

img

Doop van de boot 

Op vrijdag 14 april wordt de boot officieel gedoopt en de naam onthuld bij Jachthaven Hermus. Naast diverse sprekers van Sportvisserij Limburg zijn wethouder Zwijnenberg en wethouder Franssen van de gemeente Roermond aanwezig. De boot kan daarna direct worden gebruikt.

Overige maatregelen

Op dit moment worden boa’s geworven voor het team van Toezicht en Handhaving op en rond de Maasplassen. Daarnaast worden extra controles gepland, samenwerkingen aangescherpt en andere maatregelen uitgewerkt. 

De gemeente is blij met de samenwerking met Sportvisserij Limburg. "Het is een mooie stap voor het veiliger maken van de Maasplassen." 

Foto gemeente Roermond
120423/HvL

Wellicht interessant