img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-4-2019 15:45

Gemeente Leudal reageert op aflevering MAX Zorgwaakhond

Leudal - Op 9 april 2019 heeft Omroep MAX een aflevering van de Zorgwaakhond uitgezonden met daarin het verhaal van mevrouw Justine van Hooff, inwoner van de gemeente Leudal. Het betreft deze aflevering. Naar aanleiding van deze uitzending heeft de gemeente Leudal veel reacties ontvangen. Op de gemeentewebsite reageert de gemeente als volgt (zie hieronder): 

img

"Beste lezer,

Naar aanleiding van de uitzending (9 april) van de zorgwaakhond van Omroep MAX heeft de gemeente veel reacties ontvangen. Via deze weg willen we naar aanleiding hiervan reageren.

Wij betreuren het dat mevrouw al jaren zo’n tegenwerking van de gemeente ervaart en dat dit heeft geleid tot diverse bezwaar-, beroep- en klachtprocedures. Ondanks het feit dat mevrouw afgelopen jaren meerdere voorzieningen heeft ontvangen van de gemeente en onze medewerkers er alles aan hebben gedaan om haar zo goed mogelijk van dienst te zijn, blijkt dit niet voldoende om aan de toenemende ondersteuningsbehoefte van mevrouw tegemoet te komen.

De situatie die is ontstaan, is zeer onwenselijk. Wij vinden het dan ook belangrijk om in deze zaak tot een duurzame oplossing te komen. Door tussenkomst van de advocaat is de communicatie verbeterd en zijn er duidelijke afspraken gemaakt waarbij de zorg wordt verhoogd en er onderzoek wordt gedaan naar de benodigde aanpassingen van de woning.

We begrijpen de vele reacties die de uitzending heeft losgemaakt en hopen via deze weg ook onze reactie hierop te hebben gegeven. 

Namens de gemeente Leudal"

De Zorgwaakhond is een TV-programma van Omroep MAX, waarin Jan Slagter onderzoekt waar het misgaat in het hedendaagse zorgstelsel en waarin hij de verantwoordelijke partijen confronteert om tot een oplossing te komen.

Foto: Jan Slagter, www.max.vandaag.nl

 

Wellicht interessant