img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-4-2023 12:30

Haelen tweede dorp van de maand in Leudal

Haelen - 27 april 2023 - Na Hunsel wordt Haelen het dorp van de maand! Medewerkers van de gemeente  
Leudal zetten zich in de maand mei in om werkzaamheden aan te pakken, in de openbare ruimte, die wenselijk zijn voor inwoners. Denk hierbij naast het opknappen van bankjes en vuilnisbakken, het rechtzetten van verkeersborden, onkruid verwijderen, vegen en speelvoorzieningen nakijken, ook aan thema’s die belangrijk zijn. Uiteindelijk komen alle 16 kernen aan de beurt.

img

Thema's

Kijkend naar thema’s kan gedacht worden aan afval. De samenwerking hierin met Maasland.
De vele vrijwilligers die zich gaan inzetten om zwerfafval op te ruimen.

Ook kan gedacht worden aan verduurzaming. Zo komen de energiecoaches op bezoek in Haelen om inwoners te informeren of persoonlijk een bezoek te brengen thuis om advies te geven hoe inwoners energie en dus kosten kunnen besparen. De Energie Bespaarbrigade en de Klusbus maken daar ook deel van uit. En wat dacht u van het bijzondere bomenbos? Een bijzonder mooie plek in Haelen waarvan de opening gaat plaatsvinden in mei.

Bezoekerscentrum

Er komt een ‘schaftwagen’ in Haelen te staan, die dienst gaat doen als bezoekerscentrum. Dit betekent dat mensen hier op gezette tijden kunnen aankloppen met werkzaamheden die ze graag in de buitenruimte van Haelen uitgevoerd zien. Ook van hieruit wordt informatie gedeeld waar inwoners mee te maken kunnen hebben.

Start op 1 mei

De werkzaamheden voor Haelen starten op maandag 1 mei. De werkzaamheden in de openbare ruimte lopen naast de genoemde werkzaamheden in het dorp van de maand ook gewoon door!

Meer informatie

De schaftwagen staat van maandag 1 mei t/m woensdag 24 mei op de parkeerplaats bij Raadhuisplein 1 in Haelen. Voor meer informatie of vragen over de werkzaamheden en/of wensen voor Haelen kunnen inwoners hier terecht.

Iedere woensdag in mei is ook de Energie Bespaarbrigade en de Klusbus in de ochtenduren hier te vinden.

Op dagdelen van de dinsdagen 9, 16 en 23 mei zijn ambtenaren aanwezig om meer informatie te geven over de thema’s groen- en civiel onderhoud, het afkoppelen van regenwater en riolering.

Dorp van de maand

Dorp van de maand is een initiatief van de gemeente Leudal. De uitvoering wordt gedaan door medewerkers van team ruimtelijk beheer en het MensOntwikkelbedrijf (MOB).

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
270423/HvL

Wellicht interessant