img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-5-2023 17:15

Yolanda - contact met lotgenoten

Neer - 3 mei 2023 - Op zondag 19 maart heb ik mijn enkel op 3 plaatsen gebroken, oftewel een gecompliceerde breuk waardoor er een operatie nodig was. Daardoor heb ik helaas veel harpsessies moeten annuleren of verzetten, wat ik erg vervelend vind. Gelukkig is hier wel veel begrip voor. Ik kan nu noodgedwongen alleen thuis op mijn harp spelen, voor onze dieren of mijzelf. En bij dat laatste heb ik ook het een en ander uitgeprobeerd. 

 

 

Ik heb mijn gipsbeen tegen de harp aangehouden, waardoor ik de trillingen extra goed kon voelen en de pijn minder werd. En toen ik in het begin nauwelijks mobiel was, heb ik liggend op mijn kleine harp gespeeld.

Voorafgaand aan en na de operatie heb ik naar harpmuziek geluisterd. Het gaf mij wel rust en ontspanning.

Het is lastig om nu een stuk minder zelfstandig te zijn en om dingen los te moeten laten, maar het is zoals het is. Het ongemak is maar tijdelijk en ik vind zo’n breuk niks in vergelijking met de uitputtende vermoeidheid die ik bijna altijd heb, alleen is deze laatste niet zichtbaar. Behalve voor de mensen die dichtbij mij staan.

Ik ben aangenaam verrast hoeveel berichten, kaarten, telefoontjes, cadeautjes en blijken van medeleven ik heb gekregen. Zo lief, en het doet mij ook echt ontzettend goed.

Maar ik vind het ook best wel dubbel en het raakt mij dat mensen met onzichtbare, onbegrepen klachten vaak alleen maar tegen onbegrip aanlopen. Het zijn zo'n uitersten...

Daarom wil ik jullie vragen om deze mensen ook extra aandacht te geven, ze verdienen het, want de impact van chronische klachten is echt heel groot.

Door deze persoonlijke ervaring is het idee ontstaan om een lotgenotengroep op te richten.

Ik heb in het verleden al vaker groepen begeleid, onder andere voor de VMCE (Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem) en voor mensen met een verbroken relatie. Maar dit zal de eerste keer in combinatie met de harp worden. Ik denk dat de harp hierbij een mooie meerwaarde kan zijn.

Herken je dit?

✅️ uitputtende vermoeidheid
✅ ️pijn
✅ ️onbegrepen klachten
✅ ️overleven in plaats van leven
✅️ verlies van baan/hobby's
✅️ minder sociale contacten
✅ b️rain fog
✅️ eenzaamheid
✅️ verlies van zelfredzaamheid
✅ ️onbegrip van mensen
✅️ in gevecht met je eigen grenzen...etc.

En heb je behoefte aan (h)erkenning en om jouw ervaringen te delen?

Sta je open voor lotgenotencontact voor mensen met chronische onbegrepen/onzichtbare klachten? In een kleine groep, en in combinatie met de harp. En met koffie/thee en wat lekkers.

Dan zou het fijn zijn als je alvast jouw wensen, verwachtingen en ideeën kenbaar wil maken, zodat ik kan gaan brainstormen.

Bijvoorbeeld praktische zaken zoals hoe vaak je bij elkaar wil komen, eventuele voorkeur voor een bepaalde dag of tijdsduur. Maar ook inhoudelijk, wat is jouw verwachting, waar heb je behoefte aan, heb je specifieke wensen etc.

Ik hoor het graag zodat we gezamenlijk inhoud kunnen gaan geven aan deze bijeenkomsten. Samen sterk!

Stuur dan een mailtje naar dekrachtvandeharp@ziggo.nl

De locatie waar de bijeenkomsten plaats gaan vinden is in Beegden. Zodra ik zelf weer mobieler ben, kunnen we ook een datum plannen.

Ik hoor heel graag van je!

Met muzikale groet, Yolanda 

Yolanda Cremers heeft sinds april 2022 haar eigen column bij DeltaLimburg.nl. Neem ook eens een kijkje op haar website De Kracht van de Harp. 

030523/HvL

Wellicht interessant