img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-5-2023 12:05

Gratis cursus biodiversiteit voor inwoners Maasgouw

Maasgouw - 5 mei 2023 - Gemeente Maasgouw organiseert samen met Landschapsvereniging De Kringloop een (gratis) cursus biodiversiteit. Deze bestaat uit een informatieavond op donderdagavond 25 mei en vier excursies op de zondagochtenden 11 juni, 2 juli, 20 augustus en 3 september. Woont u in Maasgouw? Dan kunt u zich aanmelden voor deze cursus. Het aantal plekken is beperkt. 

Cursus biodiversiteit

Gemeente Maasgouw beheert haar plantsoenen zo veel mogelijk ecologisch. Of zoals het in ons groenbeleid is omschreven: ecologisch waar het kan, aangeharkt waar het moet. En het werkt! Er komen inmiddels ruim 140 soorten wilde bijen in de plantsoenen voor. Er staan bijzondere planten zoals echte koekoeksbloem, grote ratelaar en kleine pimpernel. Sommige groenvoorzieningen zijn inmiddels echte hotspots voor biodiversiteit.  

Samen met Landschapsvereniging De Kringloop heeft de gemeente een cursus biodiversiteit samengesteld. Deze bestaat uit een informatieavond op donderdagavond 25 mei om 19.30 uur en vier excursies. De excursies vinden plaats van 9.30 tot 12.00 uur op:

- zondag 11 juni
- zondag 2 juli
- zondag 20 augustus
- zondag 3 september

Aanmelden of vragen?

Aanmelden - Wilt u aan deze reeks bijeenkomsten deelnemen en kennismaken met de biodiversiteit in onze wadi’s en andere plantsoenen? Meld u dan aan via dit online formulier. Let op, het aantal plekken is beperkt!

Heeft u vragen? - Neem dan contact op met John van den Berg (j.vandenberg@gemeentemaasgouw.nl). 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Stockfoto (koekoeksbloem)
050523/HvL



Wellicht interessant