img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-5-2023 11:03

Bedevaart van Wessem naar Kapel onder de Linden Thorn

Wessem/Thorn - 13 mei 2023 - Op woensdag 17 mei, de dag voor Hemelvaart wordt weer de jaarlijkse Bedevaart vanuit Wessem naar de Kapel onder de Linden in Thorn gehouden, een aloude traditie die in 2005 weer in ere is hersteld. Belangstellenden vertrekken bij het kapelletje aan het Van Horneplein in Wessem en lopen in stoet naar de kapel in Thorn. Na de eucharistieviering wordt er in stoet ook weer teruggelopen naar Wessem. Minder mobiele mensen zijn van harte uitgenodigd voor de eucharistieviering.

img

Vroeger ging er jaarlijks vanuit Wessem een processie naar de Kapel onder de Linden naar Thorn, maar door de jaren heen was dit verloren gegaan. In 2005 is de bedevaart in Wessem naar de Kapel onder De Linden weer in ere hersteld.

Schutterij Sint Joris mocht het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) organiseren, nadat zij in 2004 gewonnen hadden. Er werd toen besloten om een bedevaart naar de Kapel onder de Linden te organiseren om te bidden voor goed weer. En het was gelukt.

Tijdens het OLS in 2005 was het uitstekend zonnig weer. Vanaf dat moment wordt er in de maand mei de dag voor Hemelvaart vanuit Wessem jaarlijks weer een bedevaart gehouden.

Deze bedevaart wordt ook dit jaar georganiseerd door de Stichting Cultureel Erfgoed Wessem, die deze traditie in stand wil houden.

Wilt u/wil je deelnemen?

Op woensdag 17 mei om 18.15 uur verzamelen bij het kapelletje aan het Van Horneplein in Wessem, om 18.30 uur wordt samen naar De Kapel onder de Linden in Thorn gelopen. Om 19.30 uur is de aanvang van de Heilige eucharistieviering. Deze eucharistieviering wordt ook dit jaar weer sfeervol opgeluisterd door muzikanten met blaasmuziek en door het zangkoor.

Na de eucharistieviering vertrekt de stoet weer vanuit de Kapel onder de Linden, door het prachtige natuurlandschap terug naar Wessem.

Inwoners die slecht ter been zijn en niet in de gelegenheid zijn om deze tocht te voet mee te lopen, maar wel via de fiets of auto zich kunnen verplaatsen, zijn ook van harte welkom om de eucharistieviering bij te wonen in de Kapel onder de Linden.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
130523/HvL 

Wellicht interessant