img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-5-2023 13:54

Speeltuin Kitskensberg Roermond viert 75e verjaardag en trakteert

Roermond – 13 mei 2023 - Stichting Speeltuin Kitskensberg wordt dit jaar 75 - op maandag 22 mei om precies te zijn - en om deze prachtige mijlpaal te vieren, mag iedereen op zaterdag 3 juni gratis komen spelen! Een dag eerder - vrijdag 2 juni - is er vrije toegang voor scholen. De jubilerende stichting wil buitenspelen, leren en bewegen voor álle kinderen mogelijk maken, ook voor kinderen met een beperking. "Kom spelen en vier het feestje met ons mee!”

img

Bestuurslid Nicole Golsteijn-Heijnen: "De jubilerende stichting wil buitenspelen, leren en bewegen voor alle kinderen mogelijk maken. Daarom is de entree laag en hebben we speciale speeltoestellen en hulpmiddelen, waardoor bijvoorbeeld ook kinderen met een beperking volop kunnen meedoen.”

Over de bijzondere actie vanwege de stichtingsverjaardag hebben de vrijwilligers niet lang hoeven nadenken: “Wij dachten: als onze doelstelling is om alle kinderen samen te laten spelen, wat is er dan leuker dan alle kinderen uit Roermond en omgeving uitnodigen voor ons verjaardagsfeest? Kom spelen en vier het feestje met ons mee!” 

Grote drukte verwacht

De dochter van het in 2021 overleden speeltuinicoon Peter Heijnen maakt zich geen zorgen over de verwacht grote toeloop: “Bij de opening van onze inclusieve verkeerstuin in februari vorig jaar, door de familie Buddenbruck, hadden we tweeduizend mensen binnen. Dat was geen probleem, we hebben prima vrijwilligers, dus dit gaat ook lukken.”

Speeltuin Kitskensberg is bijzonder door de doelstelling, maar ook door de fraaie ligging in het groen.  Meerdere generaties uit Roermond en omgeving hebben goede herinneringen aan hun tijd in het speelparadijs. De zes hectare grote speeltuin en telt intussen tientallen speeltoestellen, waaronder een houten klimkasteel op een heuvel in het bos.

Nieuw ‘urban’ speeltoestel

De laatste aanwinst is het in september geopende trampolinepark voor kinderen van acht tot achttien jaar, vlakbij de ingang. Daarmee werd de doelgroep verbreed, zodat het ook voor oudere kinderen leuk is om met hun gezin naar ‘Kitskensberg’ te blijven komen.

De Roermondse speeltuin is voortdurend in beweging; met beheer en onderhoud, maar ook met vernieuwing: “Dit jaar moet het in 1954 gebouwde zwembadje helemaal worden gerenoveerd. Verder hebben we plannen voor een nieuw ‘urban’ speeltoestel. Dat gaan we in beide gevallen doen met een crowdfundingactie”, aldus Nicole Golsteijn-Heijnen.

Meer informatie over Speeltuin Kitskensberg is te vinden op speeltuinkitskensberg.nl.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Bart Golsteijn (nieuwe trampolinepark)
130523/HvL


 

Wellicht interessant