img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Roermond, Leudal en Maasgouw.

14-4-2019 06:05

Meedenken over herinrichting stationsgebied Roermond

Roermond - De gemeente Roermond organiseert op dinsdag 16 april 2019, tussen 17 en 20 uur, een inloopbijeenkomst over de herinrichting van de stationsomgeving. Belangstellenden kunnen de eerste plannen inzien, hierop reageren en/of andere ideeën aandragen. De gemeente zal nagaan of die ideeën een plek krijgen in het ontwerp. 

De komende jaren gaat Roermond aan de slag met de stationsomgeving. Het station moet een goed overstappunt worden waar de verschillende vervoersvormen naadloos op elkaar aansluiten. De stationsomgeving moet een plek worden waar bezoekers, reizigers en inwoners graag komen. Vanzelfsprekend moet het stationsgebied goed bereikbaar zijn voor alle inwoners en bezoekers van Roermond. Het station moet hét visitekaartje worden voor de stad en de regio.

De verwachting is dat na de zomervakantie van 2019 het ontwerp voor het Busstation en het Beeldkwaliteitsplan kan worden gepresenteerd. Dan is ook meer bekend over de planning van de andere delen van het Stationsgebied, zoals een nieuwe tunnel of de herinrichting van het Stationsplein. Vanaf het voorjaar van 2020 wordt het nieuwe Busstation gerealiseerd.

Meer informatie over de stationsomgeving is te vinden via deze link.

Locatie: Hotel Roermond, Stationsplein 9, Roermond

Datum en tijd: dinsdag 16 april 2019, van 17 tot 20 uur

Foto's Leon van Lier

Wellicht interessant