img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-5-2023 15:00

Koninklijke Onderscheiding voor 3 vrijwilligers van Stichting Dagopvang Jozefhuis Roggel

Roggel - 26 mei 2023 - Op vrijdag 26 mei hebben Mariet Boonen-Janssen (72), Marleen Coenen-Delhoofen (77) en Mariet Derikx-Goijens (71), alledrie nauw verbonden aan het Jozefhuis in Roggel een Koninklijke Onderscheiding ontvangen tijdens het 40-jarig jubileumfeest van het Jozefhuis. De Koninklijke Onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Désirée Schmalschläger van de gemeente Leudal. De dames zijn bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.  

Mariet Derikx-Goijens (71)

Mariet Derikx is in 1991 gestart als vrijwilliger bij de Stichting Dagopvang Jozefhuis. Ze begeleidt de activiteiten voor de gasten en staat klaar in de keuken. Binnen enkele maanden is ze toegetreden tot het  Coördinatieteam. En dat doet ze nog steeds. Ze neemt wekelijks deel aan de maandagmiddag-vergaderingen van het team. Een van haar specifieke taken is het regelen van de vrijwilligers voor de activiteitenbegeleiding en voor de maaltijdbereiding. Ze wordt gezien als een zeer belangrijke schakel binnen het Jozefhuis.

Marleen Coenen-Delhoofen (77)

Marleen Coenen is in 1987 gestart als vrijwilliger bij de Stichting Dagopvang Jozefhuis. Ook zij heeft altijd de activiteiten begeleid voor de gasten en klaargestaan in de keuken. In 1994 is ze toegetreden tot het coördinatieteam. Die rol heeft ze na bijna 30 jaar, vanwege haar leeftijd, recentelijk beëindigd. De specifieke taken van Marleen Coenen waren de organisatie van de schoonmaak, de organisatie van de vrijwilligersavonden en de verkoop van artikelen die door de gasten van de dagopvang worden gemaakt in  de hobbyruimte. Nog steeds staat Mariet wekelijks als activiteitenbegeleider klaar om een gezellig praatje te maken met de mensen en zorgt ze voor koffie.

Mariet Boonen-Janssen (72)

Ook Mariet Boonen is in 1991 gestart als vrijwilliger bij de Stichting Dagopvang Jozefhuis en begeleidde zij de activiteiten voor de gasten. In 1997 is ze toegetreden tot het Coördinatieteam. Die rol heeft ze nog steeds. Een van de specifieke taken van Mariet Boonen is ‘representatie’. Zij zorgt ervoor dat kaartjes worden gestuurd bij blije of droevige gebeurtenissen van vrijwilligers en/of de gasten, een taak die haar op het lijf geschreven is. Ook staat Mariet wekelijks in de keuken om voor de gasten een warme maaltijd te bereiden. Ze zorgt zelf voor de inkoop bij de lokale supermarkt, slager en groenteboer.

De genoemde vrijwilligers besteden graag hun tijd aan het werk voor het Jozefhuis en doen dat met liefde en passie. Ze zijn zeer belangrijke schakels binnen het Jozefhuis.

Stichting Dagopvang Jozefhuis

Het Jozefhuis is al vele jaren een begrip in de Roggelse gemeenschap. Ouderen en mindervaliden veelal uit Roggel en omgeving kunnen er van dinsdag tot en met vrijdag terecht en genieten van een aangenaam verblijf. De stichting ondersteunt hiermee de wens van velen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

Coordinatieteam

Het coördinatieteam ook wel C-team genoemd vergaderd wekelijks op maandagmiddag. Daarbij wordt teruggekeken op de afgelopen week en wordt vooruitgekeken naar de nieuwe week. Er wordt gecheckt welke bezoekers de komende week aanwezig zullen zijn en welke bijzonderheden daar mogelijk voor geregeld moeten worden. Er worden voor elke dag - apart voor de ochtend en de middag - vrijwilligers ingepland.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
260523/HvL

Wellicht interessant