img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-6-2023 13:57

Ook Haler, Heibloem en Nunhem krijgen een openbare laadpaal

Leudal - 2 juni 2023 - Het aantal elektrische voertuigen in de gemeente Leudal neemt snel toe. Dit gaat gepaard met een toename in de behoefte om elektrische voertuigen te laden. Om aan die toename van laadbehoefte te voldoen, zorgen wij voor een dekkend netwerk van laadpalen in de gemeente. In de dorpen Haler, Nunhem en Heibloem ontbreekt echter een laadpaal. Tot nog toe tenminste, want nu wordt ook in deze dorpen een laadpaal geplaatst. Zo heeft elk dorp een laadpaal.

img

Wethouder Michel Graef: “In het regeerakkoord is opgenomen dat vanaf 2030 alle nieuw verkochte auto’s emissieloos dienen te kunnen rijden. In 2022 reden er 2.530 elektrische voertuigen rond in de gemeente Leudal. Naar verwachting is dit aantal bijna verdubbeld in 2025 en bijna vervijfvoudigd  in 2030."

Wethouder Heleen Wijers: “Het is een lang gekoesterde wens om in elk dorp van onze gemeente een laadpaal beschikbaar te stellen voor rijders van een elektrisch voertuig (EV-rijder). Het uitbreiden van het netwerk van laadpalen draagt bij aan het faciliteren en stimuleren van elektrisch rijden, niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor bezoekers. Te weinig laadpunten mogen geen drempel vormen voor elektrisch rijden. Door in te zetten op elektrisch rijden, zorgen we uiteindelijk voor een schoner en duurzamer Leudal."

Ter inzage

Voor het realiseren van een parkeergelegenheid voor het opladen van een elektrisch voertuig is een verkeersbesluit noodzakelijk. Voor de in totaal drie locaties in Haler, Nunhem en Heibloem is een verzamelverkeersbesluit opgesteld. Vanaf vrijdag 2 juni ligt het verkeersbesluit gedurende 6 weken digitaal ter inzage in het Gemeenteblad.

Ook een (gratis) laadpaal?

Ook ú kunt elektrisch gaan rijden! Inwoners met een elektrische auto, die geen mogelijkheid hebben om een laadpaal op eigen terrein te plaatsen, kunnen deze kosteloos aanvragen. U betaalt alleen voor het opladen van uw elektrisch voertuig. Voor meer informatie kunt u kijken op www.leudal.nl/openbare-laadpalen.

Stockfoto
020623/HvL

Wellicht interessant