img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-6-2023 14:35

Bibliotheek Bibliorura en Kinderopvang Keet in de Kerk bundelen krachten

Roermond/Roerdalen - 8 juni 2023 - Onderzoek bewijst dat voorlezen heel belangrijk is voor de (taal) ontwikkeling van jonge kinderen. Dit is de basis voor goed kunnen leren straks op de basisschool. Om kinderen van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers intensief met boeken en lezen in aanraking te laten komen, is het programma BoekStart in de kinderopvang ontwikkeld. Bibliotheek Bibliorura en Kinderopvang Keet in de Kerk hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

img

Voorleescoördinator

Een aantal pedagogische medewerkers van Kinderopvang Keet in de Kerk worden door de boekStartcoaches van de Bibliotheek Bibliorura opgeleid tot voorleescoördinator. Ze leren hoe ze samen met collega’s een aantrekkelijke leesomgeving kunnen creëren, hoe ze ouders kunnen betrekken en ze stellen een voorleesplan op. Met BoekStart in de kinderopvang krijgt voorlezen een vaste plek in het dagelijks leven van kinderen en ontwikkelen ze een voorsprong waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

Samen genieten

Een ander uitgangspunt van BoekStart in de Kinderopvang is het vergroten van de ouderbetrokkenheid, zodat er thuis meer en bewuster wordt voorlezen en zij bekend worden gemaakt met de mogelijkheden van de bibliotheek. Samen met je kind genieten van boeken; een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Pedagogisch medewerkers van de kinderopvang  kunnen ouders hierbij ondersteunen.

BoekStartkoffertje

Omdat het zo ontzettend belangrijk is dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, kunnen ouders hun kind gratis bij de bieb laten inschrijven. Ze ontvangen niet alleen het BoekStartkoffertje met daarin twee voorleesboekjes, maar hebben ook altijd toegang tot de leukste boeken.

Foto Bibliotheek Bibliorura (links Daniëlle Knapen, directeur Keet in de Kerk en rechts Jeanine
Deckers, directeur Bibliorura)
080623/HvL

Wellicht interessant