img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-6-2023 19:03

Sfeerimpressie onthulling Stef Strous plantsoen in Maasbracht

Maasbracht - 17 juni 2023 - Op vrijdag 16 juni is op het Kerkplein in Maasbracht het Stef Strous plantsoen onthuld, gelijkertijd met de officiële opening van het onlangs aangelegde Witte Anjer Perk. Op woensdag 28 juni neemt Stef Strous afscheid als burgemeester van Maasgouw. Van de 16 jaar dat Maasgouw bestaat, is Stef Strous 13,5 jaar burgemeester geweest. Hij is daarmee op dit moment de langstzittende burgemeester in Limburg. DeltaLimburg.nl was erbij en maakte deze videoreportage:

Wethouder Sjors Blomen richtte tijdens de bijeenkomst het woord tot burgemeester Strous: “Dit plantsoen wordt een ontmoetingsplek waar inwoners met elkaar in gesprek gaan en de verbinding met elkaar kunnen opzoeken. Het gemeentebestuur vond het dan ook een logische plek om, als waardering voor jouw inzet, een blijvende herinnering te plaatsen.”

Op de plaquette in het plantsoen staat de tekst: ‘Aangelegd als bijzondere blijk van waardering ter gelegenheid van het afscheid van Stef Strous.’
 
Vandaag werd ook het Witte Anjer Perk onthuld. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. Maasgouw wil met het Witte Anjer Perk haar waardering voor de veteranen tot uitdrukking brengen.

Foto gemeente Maasgouw/videoreportage Gerard van den Braak
170623/HvL

 

 

Wellicht interessant