img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-6-2023 10:30

Wisseltentoonstelling 'Upcycling, een nieuw kunstig leven' bij Bezoekerscentrum Leudal

Haelen - 22 juni 2023 - Van zondag 2 juli tot en met donderdag 31 augustus is in Bezoekerscentrum Leudal de nieuwe tentoonstelling 'Upcycling, een nieuw kunstig leven' te zien, die geheel in het teken staat van duurzaamheid en toont hoe alledaagse voorwerpen, die niet meer in gebruik zijn, een tweede leven kunnen krijgen. Twee getalenteerde kunstenaars presenteren hun werken die overtollige materialen en producten omvormen tot prachtige kunstwerken. Er worden ook enkele workshops georganiseerd.

Pim Timmermans

Pim Timmermans creëert in haar vrije tijd unieke stukken door de potentie van alledaagse grondstoffen en materialen uit de machinebouw te benutten. Zij transformeert deze materialen met veel creativiteit tot lampen, decoratieve objecten, tafels, klokken, tuinstekers, tuinpanelen en zelfs kinetische tuinobjecten. Elk kunstwerk is uniek door de combinatie van de beschikbare materialen op dat moment. Pim Timmermans legt veel liefde en aandacht in haar creaties, waarbij zij zowel het materiaal als de vormen tot hun recht laat komen in objecten met een industriële uitstraling.

Petra Houtzager

Petra Houtzager, de andere getalenteerde kunstenaar in de tentoonstelling, heeft een sterke passie voor duurzaamheid. Ze heeft altijd nagedacht over wat er kan worden gedaan met meubels of kleine voorwerpen die niet langer geliefd zijn, zoals lege luciferdoosjes. In haar vrije tijd renoveert ze deze items en geeft ze ze een nieuw leven met haar prachtige beschilderingen. Petra Houtzager zet zich in voor upcycling en maakt zo een positief verschil in onze maatschappij.

Workshops

Gedurende de tentoonstellingsperiode worden er ook verschillende workshops georganiseerd. Nadere details over deze workshops zullen op een later tijdstip worden aangekondigd.

Praktische informatie

wanneer - zondag 2 juli tot en met donderdag 31 augustus 2023, dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

waar - Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 56, Haelen

entree - € 2,50, donateurs van Studiegroep Leudal en kinderen tot 12 jaar gratis 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto's Bezoekerscentrum Leudal 
210623/HvL

Wellicht interessant