img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-7-2023 16:01

Kavelen en jeugdschieten op vervolgdag OLS Born

Born - 6 juli 2023 - Dertig schutterijen starten op zaterdag 8 juli om 11.05 uur met het kavelen op het OLS in Born. Gelijktijdig met deze schietwedstrijd voor zestallen vindt op het feestterrein ook de OLS-jeugdschietwedstrijd plaats met 16 schutterijen (waarvan 7 uit Midden-Limburg). Dat evenement begint om 12.30 uur. De OLS-organisatie in Born heeft met het oog op de verwachte tropische omstandigheden extra maatregelen getroffen. Wie keert huiswaart met d'n Um? Zaterdag zullen we het weten....

img

Kavelen 

De dertig schutterijen die kavelen om de Um (het beeldje dat de winnaar van het OLS 2023 een jaar lang mag koesteren) hebben zondag 2 juli tijdens de zestallen-schietwedstrijd niet gemist. Het kavelen begint dus om 11.00 uur, de schutterijen mogen tien minuten eerder starten met inschieten. De schutters schieten bij aanvang van de kaveling op blokjes van 1,5 centimeter.

De beste tien schutterijen zullen worden gehuldigd op het podium in de feesttent.

Meer informatie over het kavelen is te vinden op de website van het OLS Born

Jeugdschieten

Om 12.30 uur n start het OLS-jeugdschieten. Hieraan doen 16 schutterijen mee. De eerste acht schieten van 12.30 tot 13.15 uur, de tweede acht van 13.25 tot 14.10 uur. Daarna volgt kaveling. De blokjes bij het jeugdschieten zijn 1 centimeter groot. Het jeugdschieten gebeurt door drietallen.

De deelnemende schutterijen (Midden-Limburgse schutterij vetgedrukt):

Sint Michaël & Sint Ansfried Thorn, Sint Mauritius Strucht, Sint-Hubertus Manestraat, Sint Rosa Sittard, Sint Joris Wessem, Sint-Laurentius Bocholt, Sint Jan Baexem, Prins Hendrik Sint Odiliënberg, Sint Nicolaas Meijel, Sint Sebastianus Voerendaal, Sint Catharina Beek, Sint Michaël Ool, Sint Sebastianus Herkenbosch, Sint Nicolaas Heythuysen, Sint-Martinus Grootbeersel en 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray.

De beste drie schutterijen bij het jeugdschieten worden gehuldigd op het podium in de feesttent.

DJacky zorgt deze zaterdag voor muziek. Zaate hermenie 'Mörge geit baeter' uit Born treedt er op. 

Parkeren

De parkeerterreinen die op 2 juli beschikbaar waren, zijn ook op zaterdag 8 juli open. De parkeerplaats aan de Oude Baan/Vreeboschweg ligt het dichtst bij het terrein. Er is zaterdag 8 juli geen entree. 

Warmte

De OLS-organisatie in Born heeft met het oog op de verwachte tropische omstandigheden extra maatregelen getroffen. Zo is er een zonnebrand-automaat aanwezig, zijn er waterpunten van WML en zijn er extra veel parasols beschikbaar om toeschouwers de mogelijkheid te geven om in de schaduw te verblijven. Ook is er een extra buitentent blijven staan zodat er nog wat meer schaduw is op het terrein.

De consumptiepenningen die afgelopen weekeinde gekocht zijn, zijn ook zaterdag 8 juli geldig. Gekochte penningen worden echter niet teruggenomen.

Het kinderdorp is voor een groot deel blijven staan en op de kavelzaterdag geopend.

DeltaLimburg.nl

DeltaLimburg.nl is er uiteraard ook komende zaterdag weer bij.

Kijk hier naar de reportages die we tijdens het Kinjer-OLS en het OLS hebben gemaakt:

Sfeerimpressie OLS Born - Schutterijen uit Noord-, Zuid- en Belgisch Limburg - Delta Limburg

Sfeerimpressie OLS Born - Schutterijen uit Midden-Limburg - Delta Limburg

Sfeerimpressie Kinjer-OLS Born - Delta Limburg

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Gerard Verver|DeltaLimburg.nl
060723/HvL

Wellicht interessant