img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-7-2023 16:42

Laurentius Ziekenhuis en regionale bibliotheken ondersteunen samen digitale vaardigheden patiënten

Roermond - 18 juli 2023 - Het Laurentius Ziekenhuis Roermond en de bibliotheken regio Midden-Limburg (BiblioRura, BiblioCenter en De Domijnen) zijn vandaag een belangrijk project gestart om patiënten van het Laurentius Ziekenhuis en burgers in Midden-Limburg te ondersteunen in het gebruik van digitale vaardigheden, met speciale aandacht voor het patiëntenportaal Mijn.LZR. Een unieke samenwerking om mensen dichtbij huis te helpen met het gebruik van digitale toepassingen.

img

Daphne de Bruijn, clustermanager Laurentius Ziekenhuis: "Digitale zorg gaat steeds een grotere rol innemen binnen ons ziekenhuis. Zo gebruiken we steeds meer ons patiëntenportaal Mijn.LZR voor bijvoorbeeld vragenlijsten, afspraken plannen, het klaar zetten van folders of om afspraken en eigen gegevens in te zien. Wij hechten veel waarde aan de zelfregie van onze patiënten en willen hen dan ook graag ondersteunen bij het vergroten van kennis, vaardigheden, zelfvertrouwen en plezier van digitale toepassingen. Door de samenwerking met de regionale bibliotheken op te zoeken kunnen we de ondersteuning dicht bij huis bieden. Hoe mooi is dat.’’
 
Met dit gezamenlijk project slaan het Laurentius Ziekenhuis Roermond en de regionale bibliotheken de handen ineen voor de ontwikkeling en begeleiding van patiënten in digitale zorgvaardigheden.

De bibliotheken, als centrum van kennis en educatie, zullen middels een samengestelde cursus gebruikers ondersteunen bij het leren en toepassen van digitale vaardigheden. Door deelname van alle drie de bibliotheken in de regio Midden-Limburg en het Laurentius Ziekenhuis is dit een unieke samenwerking om mensen dichtbij huis te helpen met het gebruik van digitale toepassingen.

Het moment vandaag vormt het startschot voor een reeks inspirerende activiteiten die de komende jaren zullen volgen.

Jeanine Deckers, directeur Bibliotheek Bibliorura: "We zijn enthousiast over deze samenwerking tussen de vier organisaties en kijken uit om langdurig samen te werken aan het verbeteren van de digitale vaardigheden van de inwoners in de regio.’’

Foto Laurentius Ziekenhuis
180723/HvL

Wellicht interessant