img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-8-2023 15:20

Vijf Midden-Limburgse gemeenten richten noodhulpbureau op

Midden-Limburg - 2 augustus 2023 - De gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen en de landelijke Stichting Urgente Noden (SUN) Nederland richten samen een SUN-noodhulpbureau op. Dit is bedoeld voor inwoners van deze gemeenten die dringend iets nodig hebben. Zij kunnen naar verwachting vanaf begin 2024 terecht bij dit bureau. Een aanvraag voor noodhulp verloopt altijd via een hulp- of dienstverleningsorganisatie.

img

Breed draagvlak

De vijf gemeenten hebben de afgelopen maanden onderzocht of er draagvlak is voor zo’n noodhulpbureau. Verschillende partijen uit deze gemeenten zijn hiervoor geïnterviewd. Onder hen is veel steun voor de komst van het bureau. Daarop hebben de colleges van de vijf gemeenten besloten om samen het SUN-noodhulpbureau Midden-Limburg op te richten. Na de zomervakantie gaat hier een werkgroep mee aan de slag. Zij gaat onder andere op zoek naar een bestuur en een coördinator voor het bureau.

Functie noodhulpbureau

Bij een noodhulpbureau kunnen hulp- en dienstverleners aanvragen doen voor hun klanten met dringende noden. De gevraagde steun kan bestaan uit een gift of een renteloze lening voor verschillende doelen. Bijvoorbeeld voor woninginrichting, medische kosten, het terugbetalen van een kleine schuld, vervoer, een laptop of het betalen van de energierekening. 

Meer informatie vindt u op www.sunnederland.nl.

Heeft u vragen of wilt u graag meedenken in de werkgroep? Of wilt u een gift doen? Neem dan contact op met Chantal van Bokhoven van SUN Nederland in Limburg via c.vanbokhoven@sunnederland.nl.

Animatiefilmpje

Kijk hier (youtube) naar een animatiefilmpje van Sunnederland.nl, waarin de stichting uitleg geeft.  

020823/HvL

Wellicht interessant