img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-8-2023 10:30

Alzheimer Café Roermond - dementie of vergeetachtigheid

Roermond - 10 augustus 2023 - Op maandag 4 september gaat het 23ste seizoen van Alzheimer Café Roermond van start. Het thema is 'dementie of vergeetachtigheid'. Vergeetachtigheid hoort gewoon bij het ouder worden, maar met het stijgen van de leeftijd neemt de kans op dementie wel toe. Lizzy Boots, psycholoog en onderzoeker bij het Alzheimer Centrum Nederland vertelt hoe je met vergeetachtigheid kunt omgaan en de ontwikkeling van dementie misschien wel kunt tegengaan of vertragen.

img

Geheugenverlies is nog geen dementie. Er moet meer aan de hand zijn om de diagnose dementie te krijgen. Van alle 80 plussers heeft 25 % die diagnose, drie op de vier dus niet. Vergeetachtigheid hoort gewoon bij het leven, zeker als je de 70 gepasseerd bent.

Wat is eigenlijk het verschil tussen dementie en de ziekte van Alzheimer? Gastspreker Lizzy Boots zet de symptomen van de meest voorkomende vormen van dementie op een rijtje.

Ze gaat graag met u in gesprek over uw zorgen en vragen en u krijgt na afloop een handzaam kaartje met de tien symptomen mee.

Praktische informatie

wanneer - maandag 4 september 2023, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

waar - de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond (er is voldoende gratis parkeerruimte en het (bus)station is vlakbij

deelname - de toegang is gratis, vrije gift welkom

aanmelden - vooraf aanmelden is niet nodig

meer informatie - stuur dan een e-mail naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel 0475-327432 (Kees Spapens en Mary de Leeuw)

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

090823/HvL

Wellicht interessant