img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-8-2023 20:10

Mgr. René Maessen benoemd tot diocesaan administrator bisdom Roermond

Roermond - 10 augustus 2023 - Het kathedraal kapittel van het bisdom Roermond heeft vanmiddag Mgr. René Maessen gekozen tot diocesaan administrator: met onmiddellijke ingang bestuurt hij het bisdom tot aan het moment waarop de paus een nieuwe bisschop voor Roermond benoemt. Mgr. René Maessen was de afgelopen jaren vicaris-generaal van het bisdom. Eerder vandaag werd bekend dat paus Franciscus Mgr. Smeets in verband met zijn ziekte ontslag heeft verleend als bisschop van Roermond

img

In het kerkelijk recht is geregeld dat het kathedraal kapittel – het belangrijkste adviesorgaan van een bisschop – dan binnen acht dagen een administrator moet kiezen. Een administrator neemt tijdelijk de plaats van de bisschop in, maar mag geen besluiten nemen die het gewone beheer en bestuur overstijgen of die het bisdom of de toekomstige bisschop nadeel kunnen berokkenen.  
 
Mgr. René Maessen (77) heeft een lange staat van dienst bij het bisdom Roermond. Hij werd in 1974 tot priester gewijd. Hij was onder meer pastoor-deken van Maastricht en Thorn, vicaris voor Liturgie & Kerkmuziek en vicaris-generaal. 

Foto Joan Peters|Bisdom Roermond
100823/HvL

Wellicht interessant