img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-8-2023 11:40

Oud-burgemeester Stef Strous overhandigt spellen voor jeugd in Maasgouw

Beegden - 24 augustus 2023 - Bij zijn afscheid als burgemeester van de gemeente Maasgouw vroeg Stef Strous een bijdrage aan een spel voor jongeren in de gemeente. Hieraan werd massaal gehoor gegeven. In samenwerking met Wel.kom Maasgouw en Het Sportplatform Maasgouw konden zelfs twee spellen worden aangeschaft. Met behulp van hun expertise is gekozen voor Archery Tag en Bumperbal. Op woensdag 23 augustus werden de spellen in Beegden overhandigd. Wij waren erbij, kijk hier naar een videoverslag.

Stef Strous overhandigde de twee spellen aan Wel.kom die zorgt voor de uitleen aan verenigingen. Kindervakantiewerk Beegden was de eerste die ze in gebruik nam. Dit was meteen een groot succes en de spellen vielen erg in de smaak. De spellen zijn vanaf nu ook door andere verenigingen binnen de gemeente te gebruiken. Stef Strous: “Ik ben erg blij dat er zo gul is bijgedragen aan deze spellen. Hopelijk wordt er de komende jaren goed gebruik van gemaakt door jongerenverenigingen. Het bevordert teamvorming en samen plezier maken in sport en spel.”

Archery Tag is een soort boogschieten waarbij je in teams op elkaar schiet met zachte pijlen. Het is de bedoeling dat je in je team goed samenwerkt. Ook zijn er losse obstakels om het speelveld in te richten. Bij Bumperbal speel je voetbal, maar dan met een grote met lucht gevulde “bubbel” om je heen. Deze werkt als stootkussen, maar ook als valbreker.  De spellen zijn geschikt vanaf 10 jaar. Deze spellen dragen bij tot het stimuleren van gezond en uitdagend beweeggedrag bij de kinderen, maar kunnen ook gebruikt worden door ouderen.

Zowel Archery Tag als Bumberbal kunnen door bijvoorbeeld door scholen en verenigingen binnen de gemeente Maasgouw geleend worden via Wel.kom Maasgouw. Dat kan door te bellen met Buurtsport Coach Axel Neitzke (telnr. 06 - 21 22 55 38) of een mail te sturen naar: sportenspel@welkom.nu.

Foto en reportage Gerard van den Braak|DeltaLimburg.nl
240823/HvL

Wellicht interessant