img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-9-2023 13:05

Gezondheidsklachten na de Roermond City Swim 2023

Roermond - 3 september 2023 - GGD Limburg-Noord heeft verschillende meldingen ontvangen van deelnemers die ziek zijn geworden na de Roermond City Swim. Van zwemmen in natuurwater kan je vervelende gezondheidsklachten krijgen. Bijvoorbeeld als je water in je neus of mond krijgt. Klachten waar je last van kunt krijgen zijn misselijkheid, braken, koorts, diarree of huidirritaties. 

img

De verschijnselen duren over het algemeen enkele dagen tot hooguit een week. Neem contact op met je huisarts als de klachten langer duren of als je je zorgen maakt.

Klachten?

Heb je klachten na het zwemmen in natuurwater van de Roermond City Swim? Dan hoef je je niet bij de GGD te melden. 

Advies voor mensen met buikklachten

Naar de informatiepagina over klachten van buikgriep.

GGD doet onderzoek naar de oorzaak

In samenwerking met de organisatie van de Roermond City Swim, doet de GGD onderzoek naar de omvang van de klachten en de mogelijke oorzaak. Aan alle deelnemers is daarom een e-mail verstuurd met het verzoek om een digitale vragenlijst in te vullen. Hierbij verzoeken we om de vragenlijst ook door te sturen naar vrienden en familie die het evenement hebben bezocht.  Daarnaast hebben we een beperkt aantal deelnemers met buikgriepklachten gevraagd om mee te doen aan een ontlastingtest, zodat kan worden onderzocht welk type bacterie of virus het betreft. 

Vragen?

Neem contact op met team infectieziektebestrijding van GGD Limburg-Noord. Bereikbaarheid: Maandag tot en met donderdag 8.30 uur – 17.00 uur en vrijdag tot 14.00 uur.

Bron GGD Limburg-Noord/stockfoto
030923/HvL

 

Wellicht interessant