img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-9-2023 15:04

Gratis inheemse plantenpakketten voor inwoners Maasgouw

Maasgouw - 7 september 2023 - Om inwoners aan te moedigen bij te dragen aan een groenere toekomst, biedt de gemeente Maasgouw 200 gratis inheemse plantenpakketten aan, om zo inwoners nog meer betrekken bij het herstel van de biodiversiteit en de natuurlijke omgeving in Maasgouw. De gratis inheemse plantenpakketten bevatten 12 inheemse planten. Interesse? Meld u snel aan, want op = op. Hoe? Lees hieronder verder. De pakketten worden uitgedeeld op zaterdag 30 september.

img

Wethouder Blomen: “De gemeente Maasgouw heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het vergroenen van de openbare ruimte. Dat doen wij bijvoorbeeld door overbodige verharding te vervangen door groen, grote delen van de openbare ruimte op een ecologische wijze te beheren en bermen in de bebouwde kom in te zaaien met kruidenmengsels. Deze groene initiatieven hebben al tastbare resultaten opgeleverd en de biodiversiteit in Maasgouw helpen herstellen. Nu roepen wij inwoners op om deel te nemen aan onze groene missie.  Want met de hulp van onze inwoners kunnen wij de biodiversiteit in Maasgouw nog een extra impuls geven.”

Plantenpakketten 

De gratis inheemse plantenpakketten bevatten 12 inheemse planten die zorgvuldig zijn geselecteerd om bij te dragen aan het herstel van de biodiversiteit en tegelijkertijd te zorgen voor prachtige bloei in de tuinen van de inwoners. De planten in de pakketten omvatten een diversiteit aan soorten, waaronder knoopkruid, duizendblad, gewone margriet, veldsalie, dagkoekoeksbloem en grote tijm.

Aanmelden

Er zijn in totaal 200 van pakketten beschikbaar, dus geïnteresseerden wordt aangeraden om zich snel aan te melden via dit online formulier van de gemeente Maasgouw. De pakketten worden uitgedeeld op 30 september. 

Stockfoto (duizendblad)
070923/HvL

Wellicht interessant