img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-9-2023 09:30

Yolanda Hoogtanders beëdigd tot burgemeester van Roermond

Roermond - 21 september 2023 - Op woensdag 20 september 2023 is Yolanda Hoogtanders in het stadhuis van Roermond door gouverneur Emile Roemer beëdigd als burgemeester van Roermond. De installatie vond plaats tijdens een buitengewone raadsvergadering in bijzijn van wethouders, de gemeenteraad, genodigden en familie. DeltaLimburg.nl maakte een fotoreportage van de beëdiging. Kijk hier naar de eerste toespraak van Yolanda Hoogtanders als burgemeester van Roermond.

Na de beëdiging overhandigde loco-burgemeester Dirk Franssen de ambtsketen aan de nieuwe burgemeester en ontving ze de voorzittershamer uit handen van Dré Peters als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Na de installatie werd de nieuwe burgemeester toegesproken door burgemeester Antoine Scholten van de gemeente Venlo en tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, burgemeester Monique de Boer namens de kring van Midden-Limburgse Burgemeesters en Felix Heinrichs, Oberbürgermeister van partnerstad Mönchengladbach.

Voordat ze burgemeester van Roermond werd was Yolanda Hoogtanders woonachtig in Amsterdam waar ze sinds maart 2022 namens de VVD lid was van de gemeenteraad. Yolanda Hoogtanders is 51 jaar en komt oorspronkelijk uit Echt waar ze is opgegroeid. Vanwege haar studie heeft ze de provincie destijds verlaten om er nu weer terug te keren als burgemeester. 

Kijk op facebook ook naar de fotoreportage die DeltaLimburg.nl maakte van de installatie van de nieuwe burgemeester van Roermond.

Foto en reportage Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
210923/LvL

Wellicht interessant