img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-9-2023 10:28

Burgemeester Dion Schneider maakt kennis met een Linne vol zorgen

Linne - 23 september 2023 - De nieuwe burgemeester van Maasgouw, Dion Schneider, maakt een kennismakingsronde langs alle kernen. Afgelopen woensdag was hij in Linne, waar hij een bomvolle Harmoniezaal aantrof. Het werd hem al snel duidelijk dat de inwoners zich al jaren niet gehoord voelen. Het gemis van een gemeenschapshuis en het sluiten van de enige supermarkt van het dorp zijn enkele van de pijnpunten in het dorp. Daar bovenop kwam de sluiting van de Harmoniezaal met onmiddellijke ingang. 

In een afgeladen Harmoniezaal werd de burgemeester met veel vragen en opmerking bestookt. Dat gebeurde soms op felle toon afgewisseld met de nodige humor. Zo wist een van de aanwezigen te vertellen dat de zaal vanavond voller was als tijdens het bezoek van Sinterklaas.

Er klonk regelmatig applaus als een van de aanwezige inwoners zijn ongenoegen uitte. Twee zaken die al langer spelen zijn het ontbreken van een gemeenschapshuis en het sluiten van de enige supermarkt in het dorp op 30 september. Toeval of niet, de uitbater van de Harmoniezaal maakte woensdagavond bekend zijn zaak met onmiddellijke ingang te sluiten. Hiermee verliest Linne een accomodatie waar verenigingen elkaar treffen.

In Linne is er nog de Kloosterhof, een kleine gemeenschapsvoorziening, maar deze voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De basisschool is ook een punt van zorg bij de inwoners. Het aantal kinderen is toegenomen waardoor de school te klein is geworden.

Aan het einde van de avond vertelde de burgemeester dat hij blij verrast was met de grote opkomst. Wat hem betreft zal er in oktober opnieuw gesproken worden met een groep inwoners om op korte termijn te zoeken naar oplossingen.

Foto's en verslag Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl
230923/PC
 

Tags