img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-9-2023 16:00

Grote brand bij metaalrecyclingbedrijf in Haelen

Haelen - 23 september 2023 - Vannacht heeft er een grote brand gewoed bij een metaalrecyclingbedrijf aan de Jagersweg in Haelen. De brand ontstond rond middernacht. Door de rookontwikkeling werd de Napoleonsweg (N273) deels afgesloten en werd buurtbewoners geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. In de naaste omgeving werd een woning ontruimd en werden paarden uit een nabij gelegen stal in veiligheid gebracht.

De brandweer is tot het middaguur bezig geweest met het blussen van de brand. Daarbij kwamen brandweerkorpsen uit heel Midden- en Noord-Limburg in actie. Om genoeg bluswater bij de brand te krijgen leverden de brandweerkorpsen van Ittervoort en Venray pompen, waarmee water uit de Haelensebeek aan de Grote Kampweg naar de brandhaard anderhalve kilometer verderop werd gepompt.

Omdat de aanvoerslangen van het bluswater over het spoor liepen, was ook het treinverkeer tussen Roermond en Weert stilgelegd.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Op het terrein was niemand aanwezig toen de brand uitbrak. Volgens de brandweer zijn er bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Foto's Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
230923/LvL

Wellicht interessant