img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-9-2023 11:17

Alzheimer Café Roermond - Onrustig en ongeremd gedrag

Roermond - 26 september 2023 - Op maandag 2 oktober is er weer een Alzheimer Café in Roermond. Het thema is 'Onrustig en ongeremd gedrag'. Dementie gaat vaak gepaard aan gedragsveranderingen. Naast vergeetachtigheid, initiatiefverlies, concentratie- en planningsproblemen wordt samenleven lastiger door veranderend gedrag. Sara de Die, specialist ouderengeneeskunde en Josma Kunneman, GZ psycholoog bij de Zorggroep zijn de gastsprekers.

img

Iemand met dementie kan erg rusteloos zijn, dwalen, achterdochtig zijn, agressief soms of juist lusteloos, depressief en apathisch. Als mantelzorger zou je beperkingen willen opleggen, wat meer willen sturen, maar dat ben je helemaal niet gewend. En ook het verminderd inlevingsvermogen went niet. Je vraagt je af: “Hoe ga ik om met veranderend gedrag? Met die onrust en het ongeremde, dat zo maar voor zou kunnen komen?”

Hoe ver ga je als mantelzorger?

Sara de Die en Josma Kunneman gaan graag met je in gesprek na hun inleiding over de problemen, die aan dementie te koppelen zijn. Beiden hebben als verpleeghuis arts en psycholoog hiermee jarenlang ervaring.

Praktische informatie

wanneer - maandag 2 oktober 2023, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

waar - de Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond (er is voldoende gratis parkeerruimte en het (bus)station is vlakbij

deelname - de toegang is gratis, vrije gift welkom

aanmelden - vooraf aanmelden is niet nodig

meer informatie - stuur dan een e-mail naar alzheimercafe.roermond@alzheimervrijwilligers.nl of bel 0475-327432 (Kees Spapens en Mary de Leeuw)

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

260923/HvL

Wellicht interessant