img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-4-2019 10:30

Koningsdag 2019 in Maasgouw

Wessem - Dit jaar vindt de viering van Koningsdag, zaterdag 27 april 2019, van de gemeente Maasgouw plaats in Wessem. Alle inwoners van Maasgouw die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen, worden door het gemeentebestuur van harte uitgenodigd. Ook collegeleden en raadsleden zijn aanwezig tijdens deze feestelijke bijeenkomst.

img

De viering start om 9.30 uur met de aubade op de Markt in Wessem waar burgemeester Stef Strous een toespraak houdt. Vervolgens vertrekt de stoet via de Marktstraat waarna de genodigden worden ontvangen in zaal de Harmonie voor het feliciteren van de nieuw gedecoreerden.

De kinderen worden begeleid naar jeugdhuis de Sprong waar Wesjo een programma verzorgt. De stoet wordt begeleid door harmonie Eendracht maakt Macht, en schutterij Sint Joris.  

Inwoners van de gemeente Maasgouw in het bezit van een Nederlandse vlag - eventueel met oranje wimpel – worden door het gemeentebestuur van harte uitgenodigd om die dag te vlaggen van zonsopkomst tot zonsondergang.

Ook in de andere kernen van Maasgouw vinden op zaterdag 27 april allerlei activiteiten plaats rondom Koningsdag. De lokale oranjecomités en/of het kindervakantiewerk hebben veel werk verzet om er een geslaagde dag van te maken.  

Wellicht interessant