img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-10-2023 19:15

Startsein voor verbreding A2 traject Het Vonderen - Kerensheide

Midden-Limburg - 6 oktober 2023 - Op donderdag 5 oktober hebben Rijkswaterstaat en Boskalis het contract ondertekend voor de verbreding van de snelweg A2 tussen de knooppunten Het Vonderen (bij Echt) en Kerensheide (bij Stein). Hiermee gaven zij het startsein voor de realisatie van het project. De A2 wordt verbreed over een lengte van 18 km. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2027. Kijk hier naar het animatiefilmpje dat Rijkswaterstaat maakte over de komende werkzaamheden: 

Patricia Zorko, directeur-generaal Rijkswaterstaat en Pim van der Knaap, groepsdirecteur van Boskalis tekenden het contract in aanwezigheid van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. 

Voorafgaand aan de ondertekening benadrukte Minister Harbers het belang van de wegverbreding: "De A2 verbindt Limburg met de rest van ons land en het buitenland. Daarom ben ik blij dat we deze drukke weg aanpakken om het wegverkeer hier, op het smalste stukje van Nederland, meer ruimte te geven. Een goede bereikbaarheid en doorstroming op de A2 is noodzakelijk voor een fijn, leefbaar en economisch gezond Limburg."

Wegverbreding A2

Tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide wordt de A2 verbreed over een lengte van 18 km. De huidige 2 x 2 rijstroken worden uitgebreid naar 2 x 3 rijstroken met vluchtstroken. 

Daarbij wordt de verbindingsboog van de A73 en A2 bij knooppunt Het Vonderen vernieuwd en worden ook de viaducten en onderdoorgangen aangepakt. Daarvan worden er 11 vernieuwd en blijven er 4 behouden. 

Een viaduct en een onderdoorgang komen te vervallen. Verder wordt gewerkt aan drie grote faunapassages. Twee daarvan worden onder het wegdek geplaatst en één onder het Julianakanaal. Tenslotte wordt een parkway aangelegd: een 15 m brede groenzone aan weerszijden van de A2.

Nu het contract is getekend kan Boskalis van start gaan met de voorbereidingen voor het werk, het inkopen van materiaal en het aanvragen van vergunningen. 

Over de wegverbreding A2 Het Vonderen - Kerensheide

Met een verbrede A2 verbeteren we de doorstroming en verkeersveiligheid, vangen we het verkeersaanbod beter op, neemt sluipverkeer af en stimuleren we de economische ontwikkeling van Limburg. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2027.

Meer informatie wegverbreding A2

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de projectpagina A2 Wegverbreding het Vonderen - Kerensheide.

Bron Rijkswaterstaat
061023/HvL

 

Wellicht interessant