img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-10-2023 13:17

Expositie ZIEN KIJKEN BLIK ONTMOET van Harry van de Poel in Thorn

Thorn - 14 oktober 2023 - Het werk van kunstenaar Harry van de Boel (1928 - 2015) keert terug naar zijn geboorteplaats Thorn in Limburg. De tentoonstelling ZIEN KIJKEN BLIK ONTMOET is nog te zien tot zondag 31 maart in museum Thorn en biedt een overzicht van schilderijen uit verschillende periodes in zijn leven. Zijn kenmerkende stijl loopt als een rode draad door het oeuvre. De meeste schilderijen zijn afkomstig van de familie Van de Boel en zijn te koop.

img

In zijn soms uitbundige en soms ingetogen werk zijn de ziel en passie van de kunstenaar duidelijk zichtbaar. Mensen, dieren en landschappen ontstaan uit krachtige kleuren die in dynamische bewegingen op het doek zijn gezet.

Wat Harry van de Boel onderscheidde, was zijn voortdurend experimenteren met kleur en materie tijdens het schilderproces. De kleuren worden expressiever en de verflagen worden dikker, waarbij de kleur uiteindelijk de compositie bepaalt. Hij beeldhouwde als het ware met verf.

De tentoonstelling biedt de kunstliefhebber een kans om het werk van dichtbij te ervaren en zijn evolutie als kunstenaar te volgen. Het is een eerbetoon aan een kunstenaar wiens werk nog steeds blijft fascineren.

Museum Thorn

Museum Thorn richt zich op het behoren en presenteren van cultureel erfgoed en biedt een breed scala aan tentoonstellingen en educatieve programma's voor bezoekers van alle leeftijden.

Praktische informatie

wanneer - van zondag 1 oktober 2023 tot zondag 31 maart 2024 tijdens openingstijden 

waar - Museum Thorn, Wijngaard 14 in Thorn

entree - toegangsprijzen zijn te vinden op deze webpagina van museumthorn.nl

extra informatie - openbare betaalde parkeerplaatsen bevinden zich aan de Meers en de Waterstraat. Het museum is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Bent u in het bezit van een invalidenkaart en de blauwe parkeerschijf, dan mag u maximaal 3 uur parkeren op het plein De Wijngaard.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Achtergrondfoto DeltaLimburg.nl
141023/HvL

Wellicht interessant