img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-10-2023 13:50

Enquête over toekomst kerken in Maasgouw

Maasgouw - 30 oktober 2023 - Ht voortbestaan van veel kerken staat onder druk door teruglopend kerkbezoek. Met als gevolg dat kerken niet altijd meer een religieuze functie hebben. Om de kerkgebouwen te behouden, wordt vaak gekeken of een andere invulling eraan gegeven kan worden. De Gemeente Maasgouw is bezig met het opstellen van een kerkenvisie en is benieuwd naar de mening van haar inwoners. Zij zijn van harte uitgenodigd om de online enquête hierover in te vullen. 

img

"We willen in beeld krijgen wat de situatie is van de 10 kerken in Maasgouw. En voorbereid zijn op de toekomst. In de kerkenvisie willen we onder andere beschrijven welke functie het kerkgebouw kan vervullen als de religieuze functie verdwijnt."

Bredere invulling

Wethouder Snijckers: "Kerken zijn karakteristieke gebouwen. Ze zijn bepalend voor het dorpsbeeld. Hoe kan ervoor worden gezorgd dat deze waardevolle gebouwen niet verdwijnen? En welke bredere of nieuwe invulling kan een kerkgebouw krijgen? Hierover zijn we in gesprek met de parochies. We zijn ook benieuwd hoe u hierover denkt en welke ideeën u heeft."

Wat vindt u?

Wilt u hierover uw mening geven? Heel graag! Dat kan via deze link. Invullen duurt circa 5 minuten en kan nog tot woensdag 1 november. De resultaten worden gebruikt voor het opstellen van de kerkenvisie.  

Foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl 
301023/HvL

 

 

Wellicht interessant