img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-4-2019 02:45

Proteion en Gilde Zorgcollege starten nieuwe manier van leren

Thorn - Op woensdag 24 april 2019 hadden de leerlingen van Gilde Zorgcollege hun eerste hybride les bij Proteion Sterrebosch.  De start van het zogenoemde hybride leertraject waarbij een groep studenten Maatschappelijke Zorg/Verzorgende IG les krijgt op locatie, waarbij de theorie meteen in de praktijk wordt toegepast.

img

Het hybride leertraject duurt acht weken. De lesdagen beginnen met één uur instructie in het internetcafé van Sterrebosch. Daarna gaan de negen leerlingen in groepjes van drie naar één van de huiskamers op de PG-afdeling om met de praktijk aan de slag te gaan.

Door middel van observaties en gesprekken met de medewerkers, brengen zij de zorgvraag van de cliënten in kaart. Later ontwikkelen ze daar passende activiteiten bij. Aan het eind van de ochtend volgt een klassikale evaluatie.

Hiermee hopen Proteion Sterrebosch samen met Gilde Zorgcollege een antwoord te krijgen op de vraag 'Leer je beter als je de theorie meteen in de praktijk kunt toepassen? 

De Academische Werkplaats Ouderenzorg van Universiteit Maastricht onderzoekt of deze nieuwe vorm van onderwijs inderdaad helpt om theorie en praktijk beter op elkaar te laten aansluiten.

Foto: Proteion

Tags
Wellicht interessant