img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-11-2023 12:10

Santa Fun Run Roermond 2023 gaat NIET door

Roermond - UPDATE 28 november 2023 - De organisatoren hebben besloten dat de Santa Fun Run Roermond, die stond gepland op zondag 10 december, NIET doorgaat. Alle basisschoolleerlingen tussen 8 en 12 jaar mochten meedoen aan deze run, waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

img

Roermond - 12 november 2023 - Zo’n 800 junior kerstmannen zullen op zondag 10 december door de feestelijk versierde binnenstad van Roermond rennen tijdens de Santa Fun Run 2023. Onderweg komen ze bij diverse standjes waar ze allerlei sporten, variërend van atletiek en hockey tot rugby en golf kunnen uitproberen. Tot slot is er nog een sessie bucket-drummen. Alle basisschoolleerlingen tussen 8 en 12 jaar mogen meedoen aan deze run. De opbrengst komt ten goede aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Santa Run 

De Santa Run is een landelijk initiatief dat Rotarians sinds 2008 jaarlijks in heel Nederland organiseren. Zoals altijd bij de Rotary, profiteert een goed doel van de inspanningen. Voor de Santa Fun Run in Roermond halen de deelnemende kinderen zelf een donatie op in hun eigen familie- en kennissenkring. Maar het zijn vooral de sponsoren die deze actie mogelijk maken. De organisatie van de Roermondse editie is in handen van Rotary Roermond Maas en Roer.

Sportief en gezellig

Alle basisschoolleerlingen tussen 8 en 12 jaar mogen meedoen aan deze run. Er is een 3 km lang parcours opgesteld vanaf het startpunt op het Kloosterwandplein bij Theaterhotel de Oranjerie via het Stationsplein, Munsterplein en de Markt. Er is voldoende begeleiding aanwezig, maar voor de allerjongsten kunnen wellicht de ouders meelopen.

Is het niet te pittig voor de jongste of minder sportief aangelegde kinderen? "Zeker niet", volgens Rotarian en organisator Bert Martens: "Er is zeker een sportief element bij de Santa Run, maar het moet vooral gezellig en leuk zijn voor elk kind om mee te doen."

Swalm en Roer

Rotary Roermond Maas en Roer organiseerde een eerdere editie van de Santa Run in 2019. Deze stond toen open voor iedereen met een sportieve inslag. De organisatie zet nu volledig in op de jeugd van Roermond.

"We willen onze jeugd vooral laten kennismaken met diverse sporten, omdat het gezond is en ook leuk om samen te sporten", aldus Marc Wolfs van  Rotary Roermond Maas en Roer. Hij is dan ook blij met de samenwerking met de Stichting Swalm en Roer, verantwoordelijk voor 23 basisscholen in de gemeente Roermond. Zo doen straks zowel kinderen mee van de Hubertus in Herten, de Zonnewijzer, BS Leeve, tot de BS Lambertus in Swalmen.

Aanmelden

Aanmelden gaat via de website santafunrunroermond.nl. Daar kies je ook in welke groep je wil lopen. Meelopen voor kinderen is gratis. Als ouders mee willen lopen dan kan dit. Zij betalen € 10,00. Mochten kinderen na afloop enthousiast raken voor een bepaalde tak van sport, dan is het goed te weten dat er binnen de gemeente Roermond mogelijkheden zijn voor kinderen met minder draagkrachtige ouders. Kijk voor meer informatie op de website Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

281123/HvL 

Wellicht interessant