img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-11-2023 11:28

Sfeerimpressie Herdenking Monument van Verdraagzaamheid 2023

Haelen - 14 november 2023 - Op donderdag 9 november vond bij het Monument van Verdraagzaamheid bij het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen, voor de 23e keer de jaarlijkse internationale herdenking plaats. Deze herdenking vindt normaliter jaarlijks plaats op de donderdag die het dichtst bij de bevrijdingsdatum van het Leudal (16 november) ligt, dit jaar is daar een uitzondering op. Het is nu 79 jaar geleden dat het Leudal werd bevrijd. Kijk hier naar onze jaarlijkse sfeerimpressie: 

We hebben ook een uitgebreide fotoreportage gemaakt, die is terug te kijken op onze website en op onze FB-pagina.

Sinds de oprichting van het unieke Monument van Verdraagzaamheid in maart 2001 wordt de plechtigheid georganiseerd door de Stichting Herdenkingsmonument Militairen in samenwerking met de gemeente Leudal. 

De Stichting wil de huidige en toekomstige generaties bewust maken van het feit dat verdraagzaamheid noodzakelijk is om de verschrikkingen van een oorlog te voorkomen en tevens in detail de geschiedenis van te tweede wereldoorlog in Midden-Limburg en in het bijzonder de achtergronden van de gesneuvelden te onderzoeken en door te geven.

Foto en reportage: Pieter Cornelissen en Gerard van den Braak|DeltaLimburg.nl
141123/HvL

 

Wellicht interessant