img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-11-2023 15:26

Lego-versie Stadhuis Roermond onthuld door burgemeester Hoogtanders

Roermond - 29 november 2023 - Vanochtend heeft burgemeester Yolanda Hoogtanders van Roermond in het VVV-kantoor aan de Markt in Roermond de Lego-versie van het Stadhuis van Roermond onthuld. De maker is Arne Dielis, die de tweede plaats behaalde in het TV-programma Lego Masters. De Lego-versie toont een indrukwekkend staaltje vakmanschap en liefde voor detail, waardoor het Stadhuis van Roermond op unieke wijze tot leven komt. DeltaLimburg.nl was bij de onthulling aanwezig:

De Lego-replica van het Stadhuis van Roermond is vanaf nu te bewonderen bij VVV Roermond, gelegen tegenover het authentieke stadhuis aan de Markt.

Deze Lego-replica voegt zich bij een select gezelschap, aangezien het echte Stadhuis van Roermond ook te bewonderen is in Madurodam, het bekende miniatuurpark in Den Haag. Hier neemt het een eervolle plaats in als vertegenwoordiger van de Nederlandse architectuur.

Burgemeester Hoogtanders sprak haar waardering uit voor het buitengewone talent van Arne Dielis en benadrukte de creativiteit en trots die het project met zich meebrengt voor de stad Roermond.

Foto en reportage Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
291123/HvL

Wellicht interessant