img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-12-2023 16:20

Valkenburg in de top 10 van meest trending reisbestemmingen wereldwijd

Amsterdam/Valkenburg - 1 december 2023 - De trending reisbestemmingen hebben dit jaar een extra Nederlands tintje. Valkenburg staat als eerste Nederlandse bestemming ooit in de wereldwijde top 10 van de meest populaire bestemmingen. Elk jaar wordt er gekeken naar welke 10 wereldwijde bestemmingen op Booking.com het hardst stijgen in populariteit. De Trending Reisbestemming award is officieel overhandigd aan Valkenburg en werd in ontvangst genomen door Wethouder Kevin Rouwette.

img

De top 10 trending reisbestemmingen van 2024 

● Valkenburg (Limburg), Nederland
● Beppu, Japan
● Vlorë, Albanië
● Mérida, Mexico
● Portland, Oregon, Verenigde Staten
● Buenos Aires, Argentinië
● Chemnitz, Duitsland
● Rotorua, Nieuw-Zeeland
● Panglao, Filipijnen ● Cairns, Australië

De Nederlandse reiziger neemt steeds meer emotionele afstand van het nieuws en gebruikt reizen om even te ontsnappen uit de hectische thuisomgeving. In het kort de highlights:

Blind date met je bestemming: 40% van de Nederlandse reizigers zou op verrassingsreis willen, waarbij alles tot aankomst een surprise is inclusief bestemming.

Alter ego 2.0: 47% geniet van de anonimiteit van het reizen en de kans om zichzelf op een andere manier te leren kennen.

Verkoeling opzoeken: voor 37% spelen bij het boeken van een vakantie in 2024 de stijgende temperaturen in Nederland en de klimaatverandering een rol.

Wat de boer niet kent: 45% wil de lokale keuken met de traditionele gerechten ontdekken van het land dat ze bezoeken.

B&B of reizen vol liefde: 24% wil tijd vrijmaken voor een date-vakantie om een nieuwe partner of geliefde te ontmoeten.

Let’s go Dutch: 43% is van plan om een bestemming te kiezen waar de kosten van levensonderhoud lager zijn dan thuis.

Bewuste schoonheid: 36% van de Nederlandse reizigers is op zoek naar een duurzame accommodatie.

Elsbeth van Eekeren, Area Manager Benelux bij Booking.com: "Onze reisvoorspellingen voor 2024 laten zien dat reizen je niet alleen de mogelijkheid geeft om even aan de werkelijkheid te ontsnappen, maar ook zeker een katalysator kan zijn om ook thuis je beste leven te leiden. Van spannende avonturen op een nieuwe bestemming tot het voelen van de hartslag van een nieuwe cultuur en elke ervaring daartussenin – reizen stelt ons in staat om de beste versie van onszelf te ontdekken.’’

011223/HvL 

 

Wellicht interessant