img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-12-2023 12:19

Brand in woning appartementencomplex in Roermond

Roermond - 9 december 2023 - Afgelopen nacht, even na 00.30 uur, is de brandweer met twee blusvoertuigen en een redvoertuig, uitgerukt naar een appartementencomplex aan de Willem Bayerstraat in Roermond. Een oververhitte friteuse bleek de oorzaak van brand in een appartement. De bewoner en een buurman taakten hierbij gewond geraakt en werden allebei overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. De brand was snel onder controle. 

img

De bewoner heeft rook ingeademd. Een buurman heeft de oververhitte friteuse snel op het balkon neergezet, waarbij hij brandwonden aan zijn handen heeft opgelopen.

De brand woedde verder op het balkon en door snel optreden van de brandweer is erger voorkomen. Het vuur heeft de voordeur flink beschadigd waardoor deze niet meer dicht kan. De bewoner is opgevangen door de gemeente en heeft de nacht elders doorgebracht. 

De woning heeft nauwelijks brand- en roetschade opgelopen. Enkele nabijgelegen woningen zijn korte tijd ontruimd geweest, maar na controle op aanwezigheid van rook konden de bewoners terugkeren.

Het sein "brand meester" werd om 01.00 uur gegeven. De woningbouwvereniging kwam ter plaatse om de woning veilig te stellen en de stichting Salvage komt namens de verzekering om verdere schade te voorkomen.

Bron VRLN
091223/HvL

Wellicht interessant